ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις προκαλεί ήδη το αναθεωρημένο νομοσχέδιο του Αβέρωφ Νεοφύτου – «Θα αφήσει 6.000 οικογένειες στον δρόμο»

Αντιδράσεις προκαλεί ήδη το αναθεωρημένο νομοσχέδιο του Αβέρωφ Νεοφύτου – «Θα αφήσει 6.000 οικογένειες στον δρόμο»

Την έντονη αντίδραση των εταιρειών στοιχήματος προκαλεί το αναθεωρημένο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και θα απασχολήσει την Πέμπτη (17/11) την Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών στοιχήματος θεωρούν πως με το εν λόγω νομοσχέδιο προκαλεί ανισότητες και μονοπώλιο, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν το ψωμί τους χιλιάδες οικογένειες στην Κύπρο. Ο Γιώργος Χατζηγιάννης, εκ μέρους του Συνδέσμου Εταιρειών και Φίλων Στοιχημάτων Κύπρου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επί της ουσίας το νομοσχέδιο καθιστά μονοπωλιακό τον ΟΠΑΠ, που του γεγονότος ότι θα έχει το πάνω χέρι στη συμφωνία με την κυβέρνηση, θα αποκτήσει τη δυνατότητα να διεξάγει μόνος του τυχερά παιχνίδια, ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύει στις εταιρείες στοιχημάτων να ασχοληθούν με οποιανδήποτε άλλη δραστηριότητα παρά μόνο με ποδοσφαιρικά στοιχήματα». Ο κ. Χατζηγιάννης πρόσθεσε: «Με το νομοσχέδιο που προωθείται επηρεάζονται 6.000 οικογένειες στην Κύπρο, καθώς σε περίπτωση υπερψήφισής του οι εταιρείες στοιχημάτων οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία».
Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του ανέφερε: «Τα όσα προωθούνται μέσω Βουλής, απαγορεύονται ρητώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ε.Ε. δεν ευνοεί τα μονοπώλια».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top