ΚΟΣΜΟΣ

Λειτουργεί το εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι –Το μόνο ύφασμα είναι τα τραπεζομάντιλα

Λειτουργεί το εστιατόριο γυμνιστών στο Παρίσι –Το μόνο ύφασμα είναι τα τραπεζομάντιλα

Αφήστε τα παλτό, τα παντελόνια σας και τις αναστολές σας στην είσοδο: ένα εστιατόριο στο Παρίσι άνοιξε και σερβίρει κλασική γαλλική κουζίνα σε γυμνιστές.

  Το «O’naturel», όπως ονομάζεται, βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο στο νοτιοδυτικό Παρίσι και χαρακτηρίζεται το πρώτο εστιατόριο γυμνιστών στη γαλλική πρωτεύουσα. Όσοι αποφασίσουν να δειπνήσουν εκεί λαμβάνουν έναν κατάλογο με κανόνες που περιγράφουν το τι αναμένεται από αυτούς όσον αφορά στη συμπεριφορά τους – οποιαδήποτε έκθεση που μπορεί να σοκάρει δεν επιτρέπεται ενώ μόνο οι έφηβοι (οι οποίοι πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες) επιτρέπεται να φορούν τα ρούχα τους στην τραπεζαρία. Τα ρούχα πρέπει να παραμείνουν στην γκαρνταρόμπα μαζί με τα κινητά τηλέφωνα ή τις κάμερες, για τους προφανείς λόγους. Το εστιατόριο είναι το πνευματικό τέκνο των 42χρονων διδύμων Μάικ και Στεφάν Σαάντα. Πρώην ασφαλιστές, οι ίδιοι δεν είναι γυμνιστές, αλλά είδαν μια ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα σε μια χώρα που έχει τη φήμη του κορυφαίου προορισμού διακοπών για γυμνιστές.
«Οι άνθρωποι γίνονται γυμνιστές το καλοκαίρι» εξηγεί ο Στεφάν. Το O’naturel είναι πολύ πιο ζεστό τον Νοέμβριο από ότι οι περίπου 460 χαρακτηρισμένοι υπαίθριοι χώροι για γυμνιστές στη Γαλλία, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραλίες και κάμπινγκ.
Image result for O’naturel restaurant
Την ώρα που οι Παριζιάνοι έχουν μια περιοχή γυμνιστών στο πάρκο Bois de Vincenne και παρόλο που μπορούν να κολυμπήσουν γυμνοί σε μια δημόσια πισίνα αρκετές φορές την εβδομάδα, ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Naturist, Ιβ Λεκλέρκ, ενθουσιάστηκε με την ιδέα να μπορούν να δειπνούν γυμνοί. «Είμαστε στην καρδιά του Παρισιού και τρώμε γυμνοί. Είναι λίγο σουρεαλιστικό» είπε καθισμένος σε ένα από τα 20 τραπέζια του εστιατορίου. «Είναι σαν να βρισκόμαστε σε διακοπές, αλλά ακόμη καλύτερο» πρόσθεσε. Σαλιγκάρια και φουά γκρα Το εστιατόριο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του νωρίτερα αυτό το μήνα, είναι το τελευταίο σε μια σειρά εστιατορίων για γυμνούς που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο και τη Μελβούρνη μέχρι το Τόκιο. Το O’naturel μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μινιμαλιστική διακόσμηση και το μενού από γαλλική κουζίνα μπιστρό – αστακό, φουά γκρα και σαλιγκάρια σε κρεμώδη σάλτσα μαϊντανού – με τιμή 49 ευρώ για τα τρία πιάτα. Μια μεγάλη λευκή κουρτίνα πάνω από τα παράθυρα προστατεύει τους θαμώνες από τα βλέμματα των περαστικών. Όσοι αποφασίσουν να δειπνήσουν εκεί παραλαμβάνουν στην είσοδο παντόφλες για να φορέσουν, αν και οι γυναίκες – που αποτελούν το 40% της πελατείας, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες- μπορούν να κρατήσουν τα τακούνια τους. Κι αν σκεφτεί κανείς από εσάς πώς θα καθίσετε σε μια καρέκλα που πριν από λίγη ώρα καθόταν κάποιος άλλος γυμνός, οι σερβιτόροι αλλάζουν διακριτικά τα μαύρα καλύμματα μεταξύ των γευμάτων. «Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα» δήλωσε ο Στεφάν. «Μόλις μπουν στην τραπεζαρία, τους συνοδεύουμε στο τραπέζι τους και τους καθησυχάζουμε πως δεν τους κοιτούν όλοι στο χώρο». Το μόνο ύφασμα που μπορεί να δει κανείς στην τραπεζαρία είναι τα τραπεζομάντιλα, οι χαρτοπετσέτες και τα ρούχα των δύο διευθυντών που δουλεύουν και ως σερβιτόροι. Σύμφωνα με το νόμο, οι αδερφοί Σαάντα πρέπει να είναι ντυμένοι – σε αντίθεση με το εστιατόριο γυμνιστών στο Λονδίνο που άνοιξε πέρυσι όπου το προσωπικό είναι τόπλες. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό μόνο για δείπνο και πάντα αυστηρά με κράτηση. Ο Στεφάν λέει πως προσπαθούν να αποφύγουν τις «κακές εκπλήξεις» από τον λάθος τύπο επισκέπτη. «Μπορεί να απορρίψουμε κάποιον, ή να τους εξηγήσουμε πως αν ψάχνουν για καμάκι, πρέπει να πάνε κάπου αλλού» δήλωσε. Image result for O’naturel restaurant   Από iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top