ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΡΑΠΑΤΕΑ: Νομική γνωμάτευση κάνει λόγο για «παραποίηση στοιχείων από Ανώτατο» - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΡΑΠΑΤΕΑ: Νομική γνωμάτευση κάνει λόγο για «παραποίηση στοιχείων από Ανώτατο» - ΕΓΓΡΑΦΟ

Η οικογένεια του Σεμπάστιαν Πέτρου Καραπατέα που έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα στις 21/09/2013, όταν ανέκοψε το δρόμο του όχημα που οδηγούσε ο Κυριάκος Συλλούρης, συνεχίζει τον δικό της αγώνα.

Η οικογένεια, στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο των τροχαίων δυστυχημάτων, ζήτησε γνωμάτευση για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου από τον νομική Λουκή Λουκαΐδη. Ο τελευταίος στην γνωμάτευσή του, την οποία αποκαλύπτουμε στο παρόν δημοσίευμα, αναφέρει ότι κακώς το Ανώτατο Δικαστήριο υποκατέστησε αδίκημα που αφορούσε πρόκληση θανάτου με απλή αμέλεια οδήγησης. «Κατά τη γνώμη μου η απόφαση συνιστά κακοδικία» προσθέτει ο κ. Λουκαΐδης, ο οποίος αναφέρει ότι το ανώτατο δικαστικό σώμα της Δημοκρατίας τοποθέτησε στη σκηνή του θανατηφόρου τροχαίου βαν, το οποίο βρισκόταν σε άλλο δρόμο… Επίσης χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου και λανθασμένη αυτή του Ανωτάτου. Τέλος, αναφέρει ότι βάσει του Συντάγματος (επικαλείται το άρθρο 172) οι δικαστές είναι υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης, ωστόσο, προσθέτει ότι στην περίπτωση των δικαστών του Ανωτάτου, αυτό δεν ισχύει. Επεσήμανε, ακόμη, την ανάγκη για τριτοβάθμιο δικαστικό σώμα. Καταλήγει, σημειώνοντας ότι «η έφεση που οδήγησε στην εν λόγω απόφαση, εκδικάστηκε και εκδόθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες υποθέσεις». Ο Κυριάκος Συλλούρης στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους για το δυστύχημα με θύμα τον 27χρονο Πέτρο Σεμπάστιαν Καραπατέα. Η Έφεση των οικείων του εξετάστηκε από το Ανώτατο στις 20 Δεκεμβρίου του 2016, το οποίο ανέτρεψε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, αποφασίζοντας την άμεση αποφυλάκισή του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top