ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εμβάθυνση συνεργασίας των δύο χωρών στις επαφές Προέδρου Βουλής στην Κίνα

Η εμβάθυνση συνεργασίας των δύο χωρών στις επαφές Προέδρου Βουλής στην Κίνα

Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Κίνας συζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, στο πλαίσιο των επαφών του με πολιτειακούς αξιωματούχους της χώρας, στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Συλλούρης συνέχισε χθες την επίσκεψή του στην Κίνα, έχοντας συνάντηση με την Πρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου της Σαγκάης Yin Yicui.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευε, όπως και σε όλες του τις συναντήσεις εκτός Πεκίνου, ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων, Liang Jianquan.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρεται, η κ. Yin «σημείωσε ότι, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της χώρας της, οι στενές σχέσεις Κύπρου και Κίνας εδράζονται στην αμοιβαία στήριξη σε καίρια για την κάθε μια ζητήματα».

Στη συνέχεια «τονίστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία και βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας με πρακτικότερους τρόπους».

Στα πλαίσια αυτά, προστίθεται, «συζητήθηκαν κυρίως οι προοπτικές για τους τομείς των υποδομών, του τουρισμού, της καινοτομίας, τεχνολογίας και εκπαίδευσης».

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση ανταλλαγών επισκέψεων, εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε, εξάλλου, το Εκθεσιακό Κέντρο Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Σαγκάης, όπου έτυχε ενημέρωσης για την ιστορική εξέλιξη της πόλης, την παρούσα κατάσταση υποδομών και δικτύων, όπως και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης, μέσα από την προσέγγιση «Καλύτερη Πόλη, Καλύτερη Ζωή».

Ο κ. Συλλούρης συνεχίζει και ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Κίνα, μεταβαίνοντας αύριο πρωϊ στην πόλη Γκουαγκτζού (Καντόνα).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top