ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Μέσα από σωστές πολιτικές ενισχύεται το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Αβέρωφ: «Μέσα από σωστές πολιτικές ενισχύεται το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας»

 Η ενίσχυση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν επιτυγχάνεται με ρητορείες, αλλά μέσα από σωστές πολιτικές και στρατηγικές, ανέφερε σε δηλώσεις του, από την Πάχνα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι σε εφημερίδα ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι υπογραμμίζει την σημασία της Κύπρου ως στρατηγικό εταίρο.  «Παρόμοιες δηλώσεις έχουν γίνει και από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ. Επίσης οι στρατηγικές συνεργασίες που επεκτείνονται και πέρα των αραβικών χώρων, με τη Γαλλία και την Ιταλία, όπου κρατικοί κολοσσοί στον τομέα της ενεργείας ανακοινώνουν το πρόγραμμα εξορύξεων πολύ σύντομα, ακόμα και σε περιοχές που η Τουρκία αδικαιολόγητα αμφισβητεί», πρόσθεσε.
 
Με αυτό το πλέγμα, όπως είπε, «των σωστών συνεργασιών είναι που ενισχύεται το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και δημιουργεί τις προοπτικές, λόγο των γεωπολιτικών συμφερόντων, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο πηδάλιο, να πετύχουμε μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος αλλά και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου».
 
Ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε με αυτές τις συνθήκες που δημιουργούνται στην περιοχή και με αυτές τις στρατηγικές συνεργασίες αλλά και με τους κολοσσούς όπως η Exxon Mobil αν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ η Κύπρος να είναι υπό κηδεμονία της Τουρκιάς; Έθεσε επίσης το ερώτημα ακόμη αν είναι προς το συμφέρον της Αιγύπτου, της Ιταλίας, της Γαλλίας ή ακόμη και της ΕΕ, η Κύπρος να είναι υπό κηδεμονία της Τουρκιάς, την ώρα που η Ευρώπη χρειάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί από ενεργειακές εξαρτήσεις και να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια, όπου η Κύπρος μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα.
 
Είναι γι΄ αυτό το λόγο, όπως είπε, που πρέπει μακριά από ισοπεδωτικές και μηδενιστικές προσεγγίσεις να δούμε την μεγάλη εικόνα. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα από τις σωστές και σοφές στρατηγικές του Νίκου Αναστασιάδη, πρέπει να διαφυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού.  «Πρέπει με σταθερά βήματα μπροστά να διακηρύσσουμε στο ύψιστο το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη σταθερότητα την ασφάλεια και την ανάπτυξη αλλά και τις μεγάλες προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα της ενέργειας» είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Για επενδύσεις στο Βαρώσι

 
Σε ότι αφορά το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και ότι παραδόθηκε σε Τούρκους Επενδυτές ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού απάντησε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει και στα ΗΕ και στην ΕΕ».
 
Παράλληλα, σημείωσε, εμείς δηλώνουμε την ετοιμότητα μας για επανέναρξη του διαλόγου. Γιατί, συνέχισε, μέσα από το διάλογο μπορούμε να διασφαλίσουμε μια σωστή και λειτουργική λύση για να απαλλαχτούμε και από τα κατοχικά στρατεύματα αλλά και από νέα απαράδεκτα και παράνομα τετελεσμένα που από το 1974 με άλυτο το Κυπριακό τα τελευταία 43 χρόνια βιώνουμε. «Πρέπει να τεθεί ένα τέρμα σε αυτή την ασυδοσία αλλά και σε αυτή την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκιάς», είπε.
 
Τέλος ο κ. Νεοφύτου τόνισε πως «για να χορέψεις ταγκό χρειάζεται δυο. Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, δυστυχώς η Τουρκία δεν επιθυμεί την επανέναρξη του διαλόγου τώρα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top