ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από Ιανουάριο νέες τριμερείς με Ιορδανία, Ισραήλ και Λίβανο

Από Ιανουάριο νέες τριμερείς με Ιορδανία, Ισραήλ και Λίβανο

Νέες τριμερείς διασκέψεις θα πραγματοποιηθούν εντός Ιανουαρίου στη Λευκωσία με Ισραήλ και Ιορδανία, όπως επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές στο ΚΥΠΕ, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και διαβουλεύσεις με τον Λίβανο ώστε να οργανωθεί και τριμερής διάσκεψη Ελλάδας - Κύπρου - Λιβάνου, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα καθοριστεί ημερομηνία, λόγω και των πρόσφατων εξελίξεων στη χώρα.

Συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ στη Λευκωσία, ενώ το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου τριμερής συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας επίσης στη Λευκωσία.

Τις διασκέψεις θα απασχολήσουν οι περιφερειακές εξελίξεις, θέματα ενέργειας, μεταξύ των οποίων και ο αγωγός East Med, ο ρόλος της ΕΕ στην περιοχή, καθώς και οι σχέσεις των χωρών μεταξύ τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top