ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς: Αυξητική η τάση των καταγγελιών βίας κατά των γυναικών στην Κύπρο

Ιωνάς: Αυξητική η τάση των καταγγελιών βίας κατά των γυναικών στην Κύπρο

Στην Κύπρο, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξητική τάση των καταγγελιών όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, κάτι που υποδηλοί ότι οι γυναίκες αισθάνονται περισσότερο έτοιμες, ενημερωμένες και ενθαρρυμένες να δώσουν ένα τέλος στο πρόβλημα που βιώνουν, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Ισότητας Κύπρου (ΠΙΚ).
 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες με θέμα Ο πολιτισμός σε υποχώρηση - Έμφυλη Βία και Κοινωνικές Πρακτικές», το ΠΙΚ, στα πλαίσια των 16ήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο διεθνώς ενάντια στη βία κατά των γυναικών, τον οποίο ανέγνωσε, εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Μυλωνάς, ο κ. Νικολάου είπε ότι η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, στηρίζει με θέρμη και προωθεί κάθε δράση για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ατιμωρησίας των δραστών και προωθεί μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων.
 
«Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στη λήψη σειράς μέτρων, με σημαντικότερο την απόφασή της να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και την Ενδοοικογενειακή Βία, γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης». ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «παρά τις θετικές εξελίξεις που ομολογουμένως έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της βίας στον τόπο μας, πολλά ακόμη απομένουν να γίνουν, με απώτερο στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι για την Κυβέρνηση, το ζήτημα της βίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και είναι γι’ αυτό το λόγο που θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για αποτελεσματική πρόληψη, καταστολή και παραδειγματική τιμωρία των δραστών, οποιασδήποτε μορφής βίας, ενισχύοντας παράλληλα τις προσπάθειες για προστασία και ενδυνάμωση των θυμάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top