ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην κορυφή με μεγαλείο ψυχής!

Στην κορυφή με μεγαλείο ψυχής!

Στο ματς που ήταν «αφιερωμένο» στους πληγέντες της Μάνδρας, η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της και με Λιβάγια (2)-Μπακασέτα έπιασε κορυφή με το 3-0 επί του Πλατανιά.

Κολλημένη… με την κορυφή παρουσιάζεται φέτος η ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι… απουσιών, καθώς σε αυτές των Μάνταλου, Γιόχανσον και του τιμωρημένου Αραούχο, προστέθηκε και εκείνη του Αντρέ Σιμόες, την ίδια στιγμή που από τον πάγκο της απουσίαζε και ο προπονητής της, Μανόλο Χιμένεθ, λόγω της τιμωρίας του, η Ένωση έκανε το… καθήκον της και κέρδισε με επιβλητικό τρόπο τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ (3-0) και επέστρεψε στην μοναξιά της πρώτης θέσης.

Σημαντικό ρόλο στο να γίνουν τα πράγματα απλά, έπαιξε η ποδοσφαιρική κλάση του Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος με δύο δικά του γκολ μέσα σε δέκα λεπτά… έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, έδιωξε το άγχος και επέτρεψε στην ΑΕΚ να παίξει το παιχνίδι της. Μάλιστα, με τους Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα (σκόραρε το τρίτο γκολ) να έχουν κέφια και τους Γιακουμάκη, Κονέ (είχε δοκάρι) να έρχονται με διάθεση από τον πάγκο, θα μπορούσε το σκορ να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Φυσικά, μεγάλοι νικητές στο πεδίο της αλληλεγγύης αναδείχθηκαν και οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ (ή αγόρασαν εισιτήρια χωρίς να μπορέσουν να έρθουν), στηρίζοντας την πρωτοβουλία της ΠΑΕ για την προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική.

Είχε τον έλεγχο, έψαχνε γκολ

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που από την αρχή του ματς πήρε την κατοχή και τον έλεγχο, προσπαθώντας να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο. Στο 8′ είχε την πρώτη της τελική, με ένα σουτ του Αϊντάρεβιτς έξω από την περιοχή, που πέρασε άουτ. Στο 16′ ο Γκάλο έκανε ένα διαγώνιο σουτ από δεξιά, ο Κοκκαλάς δεν βρήκε καλά τη μπάλα, όμως κατάφερε να τη διώξει σε κόρνερ. Στο 20′ ο Λόπες έκανε ωραία ενέργεια, όμως το σουτ που δοκίμασε ήταν αδύναμο, με τον Κοκκαλά να μπλοκάρει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπακασέτας έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Κοκκαλάς απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 26′ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 31′ ο Γκάλο δοκίμασε νέο μακρινό σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξιό δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη τελική για τον Πλατανιά, με τον Δημούτσο να δοκιμάζει ένα σουτ, τη μπάλα να βρίσκει στον Λόπες και να φεύγει κόρνερ.

Δεκάλεπτο… Λιβάγια

Το γκολ που αναζητούσε η ΑΕΚ, μπήκε τελικά στο 39′: ο Γαλανόπουλος έκανε μια κάθετη, ο Λιγάβια προσπάθησε σε πρώτο χρόνο να βρει τον Χριστοδουλόπουλο, όμως στη συνέχεια πήρε την κόντρα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο επέστρεψαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, με στόχο να καθαρίσει το ματς. Στο 48′ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε το χώρο να κάνει ένα πλασέ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0. Ο Μπακασέτας έκανε μια πάσα στον Λιβάγια στο όριο της περιοχής και ο Κροάτης, μετά από μια προσποίηση, την έστειλε με πλασέ στο δεξιό παράθυρο του Κοκκαλά.

Κεφαλιά Μπακασέτα και… 3-0

Στο 53′ ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Αϊντάρεβιτς δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη. Στο 57′ η ΑΕΚ είχε νέα σημαντική ευκαιρία, όταν ο Λάζαρος πήρε τη μπάλα από δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο επόμενο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος άγγιξε ξανά το γκολ, σε κεφαλιά που έκανε έπειτα από σέντρα του Γκάλο, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 61′ ο Μπακάκης έκανε ένα τεχνικό σουτ από μακριά, η μπάλα έσκασε και ο Κοκκαλάς δυσκολεύτηκε να τη στείλει κόρνερ. Στο 64′ η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ, όταν ο Λόπες έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Μπακασέτας με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Δοκάρι από Κονέ…

Οι γηπεδούχοι δεν… κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν να πιέζουν. Στο 73′ ο Γκάλο έκανε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να σταματάει στα σώματα, στο επόμενο λεπτό ένα τεχνικό μακρινό σουτ του Μπακασέτα ανάγκασε τον Κοκκαλά να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στο 75′ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εξαιρετική προσωπική ενέργεια, βγήκε τετ α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας των Κρητικών απέκρουσε το πλασέ με το πόδι.

Στο 79′ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κονέ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα σταμάτησε… στο δεύτερο! Η πίεση της Ένωσης συνεχίστηκε στα λεπτά που απέμεναν, όμως το σκορ δεν άλλαξε με το τελικό 3-0 να δίνει στους Κιτρινόμαυρους μια νίκη… κορυφής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια (71′ Γιακουμάκης).

Πλατανιάς (Χοσέ Μ. Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Πατράλης (65′ Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (82′ Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (67′ Μπούντινικ).

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top