ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καθάρισε» στο δεύτερο και παρέμεινε αήττητος (photos)

«Καθάρισε» στο δεύτερο και παρέμεινε αήττητος (photos)

Ο Απόλλωνας Λεμεσού «λαχτάρησε» στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Μπογκατίνοφ έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στη σεζόν, ωστόσο, στη συνέχεια, η ποιότητα των «κυανόλευκων» υπερίσχυσε με αποτέλεσμα το ματς να τελειώσει στο 3-0, και το αήττητο να «κρατιέται» με άνεση.

Αυτό το «τρίποντο» στέλνει τους Ευρωπαίους στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας και τρία παιχνίδια στα… «χρωστούμενα». Αν τα πάρουν, θα βρεθούν στην κορυφή του πίνακα, σε αντίθεση με την ομάδα από το Δασάκι που παραμένει στον… πάτο, έχοντας μονάχα πέντε πόντους.

Το ματς:

Ο αγώνας ξεκίνησε με «άγριες» διαθέσεις από τους γηπεδούχους, που ήταν αρκετά πιεστικοί από νωρίς, πιέζοντας τον Εθνικό, που έπαιζε συνεχώς άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έψαχναν το τέρμα, αλλά έβρισκαν σύνορα που «έστησε» ο Μπογκατίνοφ. Ο Άλεφ τον δοκίμασε πρώτος (7΄) με σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ. Ο Άλεξ Ντα Σίλβα (13΄) εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε εκτός εστίας. Ο Απόλλωνας συνέχιζε να πιέζει και μέσα σε δύο λεπτά έχασε διπλή ευκαιρία. Η «μαγική» πάσα του Μαρτίνες στο 29΄ βρήκε αποδέκτη τον Παπουλή, ο οποίος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπογκατίνοφ που έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Μετά το «στημένο», ο Γιούστε «έπιασε» κεφαλιά, αλλά ο πορτιέρο του Εθνικού ήταν ξανά εκεί!

Οι «πυροβολισμοί» συνεχίστηκαν, όταν το σουτ του Μαρτίνες (36΄) εντός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά και πάλι ο Μπογκατίνοφ. Λίγα λεπτά μετά, ο Άλεφ που χάνει το ματς με την Πάφο, «έπιασε» μία «βολίδα», αλλά έδιωξε ο «φύλακας άγγελος» του Εθνικού. Μάλιστα, σε «νεκρό» χρόνο, ο Αρέστη υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Αναστασίου έδωσε σωστά την παράβαση, όμως ο Άλεξ (45+2΄) εκτέλεσε απογοητευτικά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία του Εθνικού, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες όλων. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν μονάχα μία φάση, που ούτε ως τελική δεν καταγράφηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πίεση συνεχίστηκε, αλλά αυτή τη φορά απέδωσε καρπούς. Ο Απόλλωνας δικαιώθηκε για το πλάνο που ακολούθησε, με τον Φώτη Παπουλή να νικάει επιτέλους με πλασέ (54΄) τον φοβερό Μπογκατίνοφ, για το 1-0. Από εκεί και έπειτα, όλα απλοποιήθηκαν. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άλεφ πάσαρε στον Ζελάγια, του οποίου το πλασέ απέκρουσε ο κίπερ της Άχνας σε κόρνερ. Εκεί που δε μπόρεσε να αντιδράσει πάλι, ήταν στο 64΄, όταν ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιούστε με προβολή πέτυχε σημείωσε το 2-0 που «έλυσε» τα πόδια και το μυαλό όλων.

Το τελικό 3-0, πέτυχε ύστερα από φανταστική σέντρα του Γιάκολις, ο Ζελάγια (74΄) που σκόραρε με κεφαλιά κατά της πρώην ομάδας του, αλλά δεν πανηγύρισε ιδιαίτερα. Μέχρι τη λήξη, ο Εθνικός δεν απείλησε καθόλου τον Μπρούνο Βάλε που άνετα θα μπορούσε να πίνει καφέ στην εστία του.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (σ.σ. πλην των ορισμένων εκκρεμοτήτων), ο Απόλλωνας υποδέχεται την Πάφο (2/12), ενώ ο Εθνικός Άχνας θα αναζητήσει βαθμούς στο «Αμμόχωστος» με την Αλκή που πήρε τρίποντο ύστερα από πολύ καιρό επί της Νέας Σαλαμίνας.

Οι συνθέσεις:

Απόλλωνας Λεμεσού (Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Βασιλείου, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σακέτι, Άλεφ, Ντα Σίλβα (60′ Γιάκολις), Μαρτίνες (46’Ζελάγια), Παπουλής, Σκέμπρι (75’Πίττας).

Εθνικός Άχνας (Τσιχράτζε): Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Μούσιτς (77′ Α, Ηλία), Χαραλάμπους, Ενέσκου, Κυπριανού, Σικάρσκι, Μουλαζίμης (62′ Φιλίποφ), Αρέστη, Γκαβρίλα (77′ Κ. Ηλία), Ντόβμπνια.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top