ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο 57χρονος ενώ ο 49χρονος για συνέργεια μετά τον φόνο- Στις Κεντρικές Φυλακές ο πρώτο - Οδηγούνται σε απευθείας δίκη και οι δύο

ΦΟΝΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο 57χρονος ενώ ο 49χρονος για συνέργεια μετά τον φόνο- Στις Κεντρικές Φυλακές ο πρώτο - Οδηγούνται σε απευθείας δίκη και οι δύο

Σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου που θα συνεδριάσει στις 12 Ιανουαρίου 2018, παραπέμφθηκαν οι Sergey Κiriyanov, 49 χρόνων και Andrei Ovsiannokov 57 χρόνων, αμφότεροι από τη Ρωσία, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για το φόνο του Daniel Nikolov, 51 ετών από τη Βουλγαρία, που διαπράχθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2017, στη Λάρνακα.
 

Την Τρίτη 28/11 έληξε το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων και η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το οποίο και παρέπεμψε τους δύο σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 18 Ιανουαρίου 2018.

Ο μεν 57χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ ο 49χρονος την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος.
 
Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 57χρονος τεθεί υπό κράτηση και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.


Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Νικόλοφ εντοπίστηκε στις 17 Νοεμβρίου στο υποστατικό όπου διέμενε κοντά στο λιμάνι της Λάρνακας, ύστερα από τηλεφώνημα στην Αστυνομία για έντονη δυσοσμία στη κατοικία του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη σκηνή αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα εισόδου για να εισέλθουν στο υποστατικό, όπου εντόπισαν τον 51χρονο να βρίσκεται νεκρός με καρφωμένο στο στήθος ένα μαχαίρι, ενώ έφερε τραύματα στον θώρακα και στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.  

Στο διαμέρισμα υπήρχε μεγάλη ακαταστασία, σπασμένα έπιπλα και αίμα σχεδόν σε όλο το πάτωμα και έπιπλα, ενώ από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το θύμα με τον 49χρονο ύποπτο γνωρίζονταν και ότι στις 11 Νοεμβρίου είχαν αλληλοτραυματιστεί κατά τη διάρκεια μεταξύ τους συμπλοκής στο διαμέρισμα του 51χρονου.


Η Αστυνομία συνέλαβε τον 49χρονο και στις 18 Νοεμβρίου οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών. Το διάταγμα έληξε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, οπότε παρουσιάστηκε εκ νέου στο Δικαστήριο το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης του για δύο μέρες.
 
Στις 19 Νοεμβρίου, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του Andrei Ovsiannokov 57 χρόνων από τη Ρωσία, ο οποίος και συνελήφθη ενώ σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ενοχή για εμπλοκή του στο φόνο του 51χρονου.
 
Στην κατάθεση του ανέφερε ότι ήταν φίλοι με το θύμα, προσθέτοντας ότι στις 11 Νοεμβρίου ήταν μαζί με τον 51χρονο και τον 49χρονο στο διαμέρισμα του θύματος και έπιναν. Ανέφερε ακόμα ότι σε κάποια στιγμή είδε το θύμα να κρατά δύο ποτήρια σπασμένα και να αυτοτραυματίζεται, ενώ ήταν σε έξαλλη κατάσταση.
 
Όταν η Αστυνομία μετέβη στη σκηνή το θύμα συμφιλιώθηκε με τον ύποπτο ενώ, όπως είπε μετά την αναχώρηση της Αστυνομίας, ο ύποπτος θέλησε να φύγει ωστόσο το θύμα δεν τον άφηνε και τον ξανακτύπησε, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο πάτωμα.
 
Μετά άρχισε να τον κλωτσά και έπιασε ένα μαχαίρι και κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Τότε ο Andrei Ovsiannikov πήρε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε τρεις φορές στην πλάτη και δύο φορές στην κοιλιά. Το θύμα τότε γύρισε προς το μέρος του Ovsiannikov και προσπάθησε να του επιτεθεί ωστόσο αυτός άρπαξε άλλο μαχαίρι και του το κάρφωσε στο στήθος.
 
Σύμφωνα πάντα με τόσα ανέφερε στην Αστυνομία ο Ovsiannikov, αφού συνέφερε τον 49χρονο, τον βοήθησε να σηκωθεί και πριν βγουν από το διαμέρισμα του είπε ότι σκότωσε τον Nikolov. Ακολούθως και οι δύο έφυγαν από το μέρος με το αυτοκίνητο του 49χρονου, ο οποίος οδήγησε και μετέβηκαν στην οικία του όπου πέταξε τα ρούχα που φορούσε στον μεγάλο κάλαθο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.
 
Στις 20 Νοεμβρίου ο Andrei Ovsiannikov, παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης για οκτώ ημέρες, το οποίο έληξε την Τρίτη 28/11.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top