ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαλάς για Αρχιεπίσκοπο: «Νεκφοθάφτες της επανένωσης όσοι μιλούν ενάντια στην Ομοσπονδία»

Μαλάς για Αρχιεπίσκοπο: «Νεκφοθάφτες της επανένωσης όσοι μιλούν ενάντια στην Ομοσπονδία»

Δεν νοείται να ακούγονται φωνές από τη δική μας πλευρά που να δίνουν άλλοθι στην Τουρκία, διαμήνυσε ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς σχολιάζοντας τη τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με την οποία προκρίνει λύση δύο κρατών. Παράλληλα, ο κ. Μαλάς κάλεσε τους ανθυποψηφίους του να τοποθετηθούν επί αυτής της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου, ενώ χαρακτήρισε κάθε φωνή ενάντια στην Ομοσπονδία ως νεκροθάφτη της επανένωσης.

Σε δηλώσεις του στο εκλογικό του Επιτελείο, ο κ. Μαλάς είπε πως η Τουρκία ήδη παρουσιάζεται αποενοχοποιημένη και εδραιώνει τις πραγματικότητες της κατοχής, προσθέτοντας πως απόψεις σαν κι αυτές του Αρχιεπισκόπου, τις οποίες εκφράζει και μερίδα στα κατεχόμενα, δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο παρά μόνο όσους φλερτάρουν με την ιδέα της διχοτόμησης.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε πως η μετακίνηση από το συμφωνημένο πλαίσιο της ΔΔΟ στη βάση των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, η διγλωσσία, η επαναφορά όρων, προϋποθέσεων και λογικών πρόταξης καθώς και η χρήση ρητορικής που δηλητηριάζει τις συνειδήσεις των Ελληνοκυπρίων είναι εις βάρος του λαού, του τόπου και της μελλοντικής γενιάς. «Γι΄ αυτό καλώ και τους ανθυποψήφιους μου να ξεκαθαρίσουν τη δική τους θέση και να τοποθετηθούν επί των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος δήλωσε πως το Κυπριακό δεν χρειάζεται ακροβατισμούς και πειραματισμούς, αλλά σοβαρότητα, διεκδικητικότητα, αξιοπιστία, επιμονή σε θέσεις αρχών και ελπίδα. «Κάθε φωνή ενάντια στην ομοσπονδία, η οποία αποτελεί τη μοναδική εφικτή λύση που να απελευθερώνει και να επανενώνει την Κύπρο, κινδυνεύει να καταστήσει τη δική μας γενιά, το νεκροθάφτη της επανένωσης», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονη αντίδραση ΑΚΕΛ μετά την πρωτοφανή δήλωση του Αρχιεπισκόπου για λύση δυο κρατών - «Ντροπή!»

Έκθεση Moody’s

Σε σχέση με την έκθεση των Moody’s, η οποία καταδεικνύει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την κυπριακή οικονομία και έχουν σχέση με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ο κ. Μαλάς κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει την τοποθετηθεί πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δίδοντας παράλληλα τη δική του πρόταση. 

«Καλούμε την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί ευθαρσώς. Ποιο είναι το δικό της πρόγραμμα ώστε να αντιμετωπίσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια; Ποια είναι η τοποθέτηση της κυβέρνησης σε σχέση με τη διαχείριση του Συνεργατισμού, ο οποίος είναι μία κρατική τράπεζα, και βέβαια, τι πλάνα έχει έτσι ώστε η οικονομία να αναπτυχθεί με τέτοιους ρυθμούς για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», διερωτήθηκε ο Σταύρος Μαλάς.

Η δική του πρόταση, όπως ανέφερε,  είναι πρωτίστως να δημιουργηθεί –λόγω και της πίεσης που θα δεχθούν οι τράπεζες από την ενιαία εποπτική αρχή- ένα δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και κυρίως για εκείνους τους δανειολήπτες που έχουν την πρώτη κατοικία ως εξασφάλιση του δανείου τους.

«Τουλάχιστον αυτό το οφείλουμε ως ένα μέτρο κοινωνικής στήριξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτή είναι η δική μας πρόταση και καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να εισέλθει σε ένα εντατικό σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και με την ίδια την Κυβέρνηση. Αναμένουμε άμεσες απαντήσεις, πριν τις προεδρικές εκλογές», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top