ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διώκεται ποινικά η 24χρονη οικιακή βοηθός του τέως Αρχηγού της Αστυνομίας για κλοπή 20 ευρώ – Ζήτησαν 5 χιλ. ευρώ εγγύηση για να μείνει ελεύθερη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διώκεται ποινικά η 24χρονη οικιακή βοηθός του τέως Αρχηγού της Αστυνομίας για κλοπή 20 ευρώ – Ζήτησαν 5 χιλ. ευρώ εγγύηση για να μείνει ελεύθερη

Ζήτησαν μάλιστα να μείνει υπό κράτηση μέχρι την δίκη, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση εγκατάλειψης της χώρας.

Συγκεκριμένα, 24χρονη από την Ινδία, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι του τέως Αρχηγού της Αστυνομίας (2002-06), Τάσος Παναγιώτου και της συζύγου του, κατηγορείται για κλοπή 20 ευρώ από το σπίτι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η σύζυγος του κ. Παναγιώτου, υποστήριξε ότι από το σπίτι χάνονταν μικρά ποσά και έτσι φωτοτύπησαν τρία χαρτονομίσματα των 20 ευρώ προκειμένου να ελέγξουν εάν οι υπόνοιες για κλοπή από την οικιακή βοηθό τους, ήταν βάσιμες.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι, το ένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τελικά έλειπε και ότι βρέθηκε κάτω από το στρώμα της 24χρονης.

Την Τετάρτη 29/11, η υπόθεση καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μετά την μη παραδοχή της 24χρονη για ενοχή στην κατηγορία για κλοπή των 20 ευρώ, που της απαγγέλθηκε.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του «Πολίτη», για να μείνει ελεύθερη η 24χρονη, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ζήτησε, όπως η κατηγορούμενη καταθέσει το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά και να παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Από την άλλη, ο συνήγορος της 24χρονης, Δημήτρης Παυλίδης, έφερε ένσταση, λέγοντας ότι το ποσό είναι δυσανάλογο με την κατηγορία και υποστήριξε ότι αν το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα, τότε θα ισοδυναμεί με κράτηση της κατηγορούμενης, αφού δεν διαθέτει τέτοιο ποσό. Εισηγήθηκε την κατάθεση 500 ευρώ σε μετρητά.

Υπό τύπο ένστασης, η δημόσια συνήγορος, ανάφερε ότι οι οδηγίες που είχε από τη Νομική Υπηρεσία, ήταν να ζητήσει την κράτησή της μέχρι τη δίκη.

Να σημειωθεί ότι ο δικαστής της υπόθεσης, απέρριψε το αίτημα της κατηγορούσας αρχής και ενέκρινε εκείνο της υπεράσπισης, διατάσσοντας η κατηγορούμενη να καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ και να εμφανίζεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό.

Ο κ. Παυλίδης, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι οι εργοδότες της 24χρονης, εξέφρασαν πρόθεση να αποσύρουν τις κατηγορίες εάν πλήρωνε μόνη της το εισιτήριο και έφευγε από την Κύπρο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη γιατί η κατηγορούμενη δεν παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top