ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντική Οργάνωση CABS: Σε περιοδεία διάρκειας 9 εβδομάδων βρέθηκαν συνολικά 200 ενεργά σημεία παγίδευσης «Ελλιπής εφαρμογή του νόμου για την λαθροθηρία»

Περιβαλλοντική Οργάνωση CABS: Σε περιοδεία διάρκειας 9 εβδομάδων βρέθηκαν συνολικά 200 ενεργά σημεία παγίδευσης  «Ελλιπής εφαρμογή του νόμου για την λαθροθηρία»

Για υψηλά επίπεδα λαθροθηρίας και ελλιπή εφαρμογή του νόμου κάνει λόγο η Επιτροπή Κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) και το Ίδρυμα Pro Biodiversity (SPA), δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα της Φθινοπωρινής Περιοδείας Προστασίας των Πτηνών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοδεία, διάρκειας 9 εβδομάδων, συμμετείχαν 28 εθελοντές ενώ βρέθηκαν συνολικά 200 ενεργά σημεία παγίδευσης άγριων πτηνών και κατασχέθηκαν συνολικά 3.432 ξόβεργα, 145 δίχτυα και 157 ηχομιμητικές συσκευές. Επίσης, 594 προστατευόμενα πτηνά που ανήκουν σε 26 διαφορετικά είδη βρέθηκαν παγιδευμένα ή σκοτωμένα.

Σύμφωνα με την οργάνωση CABS, τα αποτελέσματα αυτά είναι παρόμοια με τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δείχνουν ότι η παγίδευση πτηνών κατά την φθινοπωρινή περίοδο εξακολουθεί να είναι ένα σοβαρό και διαδεδομένο πρόβλημα.

Προστίθεται ότι "παρά τις δεκάδες καταγγελίες στο Ταμείο Θήρας, η ανταπόκριση ήταν πενιχρή", ενώ αναφέρεται ότι η δύναμη του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας της Κυπριακής Αστυνομίας μειώθηκε κατά το ήμισυ. Κατά την οργάνωση, παρατηρήθηκε πολύ πιο αυστηρή επιβολή από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top