ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Άστραψε και βρόντηξε» στην Τρίπολη ο σαρωτικός Αστέρας!

«Άστραψε και βρόντηξε» στην Τρίπολη ο σαρωτικός Αστέρας!

Την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση επιβεβαίωσε και κόντρα στην Κέρκυρα ο Αστέρας Τρίπολης, που ήταν σαρωτικός για ένα ημίχρονο και νίκησε άνετα με 4-0, ανεβαίνοντας στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Στο «Στάδιο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο φορμαρισμένος Αστέρας Τρίπολης ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε δίχτυα τρεις φορές και επικράτησε χωρίς δυσκολία της Κέρκυρας με, ανεβαίνοντας στους 18 βαθμούς και την 5η θέση της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες. Στην 15η θέση με 11 πόντους η κουρασμένη από την ταλαιπωρία του ταξιδιού Κέρκυρα.

Ελαφρά υπεροχή για τον Αστέρα στο ξεκίνημα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αστέρας προσπάθησε να αναλάβει τα ηνία του παιχνιδιού και είχε δύο τελικές στο αρχικό τέταρτο, με σουτ του Ιγκλέσιας (10′) και του Μανιά (13′) που δεν απείλησαν ουσιαστικά.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 17΄ με πρωταγωνιστή τον Μανιά, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής, πλάσαρε, αλλά ο Γιαννακόπουλος με διπλή επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Τιμώρησε εις διπλούν τα λάθη της Κέρκυρας ο Αστέρας
Ο Μανιάς είχε πάντως και δεύτερη ευκαιρία για να βρει δίχτυα και αυτή την φορά το αποτέλεσμα ήταν επιθυμητό για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Η λάθος εκτίμηση της άμυνας των φιλοξενούμενων, έδωσε στον 27χρονο στράικερ να προχωρήσει ανενόχλητος και με ωραίο σουτ στην δεξιά γωνία του επερχόμενου Γιαννακόπουλου να σημειώσει το 1-0.

Έπειτα από το προβάδισμα των Αρκάδων, ο ρυθμός του ματς έπεσε, αρκούσε ωστόσο μία νέα στιγμή αδράνειας στην άμυνα τον Φαιάκων, για να σκοράρει ο Τόνσο.

Μετά από μια βαθιά μπαλιά προς τον Αργεντινό άσο, ο Αρτυματάς έκανε κακό υπολογισμό της μπάλας με τον Τόνσο να βγαίνει τετ α τετ, να αποφεύγει τον Γιαννακόπουλο και να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Κέρκυρα με τα στημένα, νέο γκολ ο Αστέρας
Το δεύτερο τέρμα του Αστέρα αφύπνισε την Κέρκυρα που βγήκε από τα «καρέ» της και θέλησε μέσω στημένων φάσεων να κάνει αισθητή την παρουσία της, αλλά η ευκαιρία του Γεωργίου στο 38′ σταμάτησε στον Αθανασιάδη.

Ενώ το ημίχρονο έβαινε προς την ολοκλήρωσή του, ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε ξανά «κοιμώμενη» την άμυνα της Κέρκυρας πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ.

Ο εξαιρετικός Μουνάφο με τρομερή κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Καλτσά που από πλάγια θέση απέφυγε τον Γιαννακόπουλο και προ κενής εστίας σημείωσε το 3-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο ίδιο μοτίβο οι Αρκάδες, σκόρερ ξανά ο Μανιάς
Παρά το γεγονός πως το προβάδισμα του Αστέρα εξασφάλιζε άνετα την νίκη, οι παίκτες του Παντελίδη συνέχισαν στον ίδιο επιθετικό ρυθμό.

Στο 49′ δυνατό σουτ του Τσιλιανίδη απομακρύνθηκε με γροθιές του Γιαννακόπουλου, αλλά στο 55′ ο Έλληνας κίπερ μάζεψε ξανά την μπάλα από την εστία του.

Η πολύ ωραία συνεργασία των Μανιά, Τσιλιανίδη και Καλτσάς έβγαλε τον σκόρερ του πρώτου γκολ σε θέση βολής από το ύψος του πέναλτι με τον υψηλόσωμο επιθετικό να διαμορφώνει το 4-0 με ψύχραιμο πλασέ, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Πρώτη τελική στο 63′(!) για την Κέρκυρα και φινάλε
Με την πάροδο του ματς, το παιχνίδι έχανε ρυθμό με την Κέρκυρα να προσπαθεί να φανεί περισσότερο απειλητική και στο 63ο λεπτό, καταγράφηκε η πρώτη τελική της προσπάθεια στο ματς, με το βολέ του Σπίνουλα να μην προκαλεί πρόβλημα στον Αθανασιάδη.

Στο 74′ ο Ζορμπάς είχε και αυτός ευκαιρία να απειλήσει, αλλά το σουτ του ήταν απελπιστικά άστοχο.

Μέχρι το φινάλε του ματς δεν υπήρχε κάτι άλλο αξιοσημείωτο πέρα από ένα σουτ του Μουνάφο που έδιωξε ο Γιαννακόπουλος, με τον Αστέρα να κερδίζει εντέλει με 4-0 και να ανεβαίνει πέμπτος.

Το ταμείο του αγώνα
Η εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση του Αστέρα Τρίπολης επιβεβαιώθηκε και απέναντι στην Κέρκυρα με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να μην αφήνει ανεκμετάλλευτο κάθε λάθος της άμυνας των νησιωτών.

Το προβάδισμα του πρώτου μέρους «κλείδωσε» το τρίποντο, με τους Αρκάδες πάντως να σκοράρουν και στο δεύτερο ημίχρονο, πιάνοντας πεντάδα στην βαθμολογία. Κουρασμένη η Κέρκυρα, μετά και την ταλαιπωρία κατά την μετάβασή στην Τρίπολη.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Ο Μιχάλης Μανιάς ήταν εξαιρετικός στο ματς κόντρα στους Φαίακες, βρήκε δίχτυα δύο φορές και με την επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα απέδειξε ότι το γκολ είναι κάτι που περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του. Πολύ καλό ματς και από τον Καλτσά που σκόραρε είχε ασίστ και γενικά βρισκόταν σε κάθε φάση του Αστέρα.

Ο χειρότερος του αγώνα
Ο Κωστάκης Αρτυματάς δεν είναι κεντρικός αμυντικός το άστοχο διώξιμό του στην φάση του δευτέρου γκολ του Αστέρα ήταν χαρακτηριστικό του κακού απογεύματος για τον Κύπριο διεθνή, με την άμυνα της Κέρκυρας συνολικά να «πελαγοδρομεί» σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Ο Στέφανος Κουμπαράκης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην διαχείριση του ματς, στο πρώτο του παιχνίδι στην Super League ΣΟΥΡΩΤΗ. Χωρίς λάθη και οι βοηθοί. Σωστό το οφσάιντ στο γκολ του Καλτσά.

Οι ενδεκάδες:

Αστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ (78′ Μπέρτος), Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τόνσο, Τσιλιανίδης (56′ Ισνάλντο), Μανιάς (65′ Δουβίκας)

Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Κρητικός (46′ Ζορμπάς), Γεωργίου (46’Σπίνουλας), Σοϊλέδης, Γκομές, Παμλίδης, Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν (69′ Ντιόγκο)

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Μακρυπόδης (Αχαΐας)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top