ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Συζητήθηκε το πρόβλημα των αστέγων στην πόλη - Οι πρώτες διαπιστώσεις που έγιναν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Συζητήθηκε το πρόβλημα των αστέγων στην πόλη - Οι πρώτες διαπιστώσεις που έγιναν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Λεμεσού κυρίου Νίκου Νικολαΐδη, πραγματοποιήθηκε στις 01/12/2017 σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, της Αστυνομίας και της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πρόβλημα των αστέγων στην περιοχή της Λεμεσού.

Μετά από εκτεταμένη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, της Αστυνομίας και της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, έγιναν οι πιο κάτω διαπιστώσεις:

-Παρ’ όλον ότι το πρόβλημα των αστέγων στην πόλη μας αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις, εντούτοις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θεωρούν υποχρέωση τους να μην αφήσουν έστω και ένα άστεγο συνάνθρωπο μας χωρίς την απαραίτητη φροντίδα. Αυτό απαιτείται από μια σύγχρονη αλληλέγγυα κοινωνία.

-Το θέμα έχει πολλές πτυχές, και η κάθε πτυχή του χρειάζεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Χρειάζεται τόσο η άμεση βοήθεια, όσο και η πιο μεσοπρόθεσμη αλλά και η ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων αυτών ώστε να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

-Για να γίνει μια σωστή διαχείριση του προβλήματος, θα πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη συνεργασία όλων των φορέων μεταξύ τους και ο συντονισμός τους με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας.

-Συμφωνήθηκε όπως συνεχίσει ο διάλογος μεταξύ των φορέων με στόχο να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις στην αντιμετώπιση όλων των πτυχών του προβλήματος, αλλά και σε θέματα παρακολούθησης και συνεχούς αξιολόγησης της έκτασης του προβλήματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top