ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννέα Τούρκοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννέα Τούρκοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή, οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, κατά ομάδες, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στον χώρο της Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένη μικρή ομάδα αλληλέγγυων, προς συμπαράσταση στους κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι έδωσαν τις απολογίες τους με γραπτά υπομνήματα, αρνούμενοι τις κατηγορίες και δηλώνοντας ότι «δεν είναι τρομοκρατία η αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους».

Οι εννέα προφυλακισθέντες αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σε βαθμό πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων η συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, καθώς και τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.

Με Δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν στις 2 Δεκεμβρίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων καταγγέλλουν κακοποίηση των εντολέων τους, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι κρατούνταν από την Αντιτρομοκρατική επί 26 ώρες, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με συνήγορο. Υποστηρίζουν, επιπλέον, ότι, κατά τη μεταφορά τους στην εισαγγελική και ανακριτική αρχή, οι εντολείς τους έφεραν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Επιπλέον, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, αποδίδει στους εντολείς τους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται ποια είναι αυτή, ποιες ενέργειες έχει κάνει και από πότε δρούσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top