ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε παροχές για αναπηρία το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές στην ΕΕ, το 3,2% στην Κύπρο

Σε παροχές για αναπηρία το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές στην ΕΕ, το 3,2% στην Κύπρο

Τα κράτη μέλη της ΕΕ δαπάνησαν πάνω από 280 δισ. ευρώ για δαπάνες κοινωνικής προστασίας για παροχές αναπηρίας το 2014, σύμφωνα με την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Σύμφωνα με την Eurostat, αυτό αντιπροσωπεύει το 7,3% του συνόλου των δαπανών για κοινωνικές παροχές, σχεδόν ισοδύναμο με εκείνο που δαπανήθηκε για παροχές επιζώντων (5,7%) και οικογενειακές παροχές (8,6%). Από το 2010, το μερίδιο των δαπανών κοινωνικής προστασίας για παροχές αναπηρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) παρέμεινε σταθερό, σημειώνει η Eurostat.

Το μερίδιο των συνολικών κοινωνικών παροχών που δαπανώνται για παροχές αναπηρίας ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% των συνολικών κοινωνικών παροχών στη Δανία (12,9%), την Κροατία (12,2%), τη Σουηδία (12,0%), την Εσθονία (11,8%), το Λουξεμβούργο (11,4%) και τη Φινλανδία (10,9%). λιγότερο από 4% στην Κύπρο (3,2%) και στη Μάλτα (3,7%), ακολουθούμενη από την Ιταλία (5,9%), την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο (και τα 6,0%).

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top