ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριά κουβέντα από Οδυσσέα για Χρυστάλλα Γιωρκάτζη – «Λειτουργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης» - Έγγραφα σε βάρος αξιωματούχου…

Βαριά κουβέντα από Οδυσσέα για Χρυστάλλα Γιωρκάτζη – «Λειτουργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης» - Έγγραφα σε βάρος αξιωματούχου…

Πολύ σοβαρά τα όσα προσάπτει στην προκάτοχό του Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη διαφθορά που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (04/12), είπε βαριές κουβέντες.

Αφού πρώτα ανέφερε ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ελεγκτική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι η διαφθορά ήταν πολύ μεγαλύτερης κλίμακας απ΄ ό,τι πίστευε, πρόσθεσε: «Στην Ελεγκτική Υπηρεσία είχαμε ένα βουνό ελέγχων που δεν είχαν διεκπεραιωθεί για χρόνια. Και ας το παραδεχθούμε. Ενίοτε η Υπηρεσία ενεργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης αντί αποκάλυψης σκανδάλων».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, είπε: «Θα τολμήσω να πω ότι όποιος ήθελε να καταχραστεί τη θέση του, μπορούσε να το πράξει. Είχε και ευκαιρίες και σχεδόν μια πλήρη διασφάλιση ατιμωρησίας».

Ο «Φιλελεύθερος» ζήτησε τη θέση της πρώην Γενικής Ελέγκτριας και νυν διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ωστόσο η τελευταία αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε.

Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ η δημοσιογράφος Πόλα Σπόντα, ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δεν επιθυμούσε να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο σε σχέση με αυτά που ανέφερε στην ημερίδα. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής είχαν επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικώς προκειμένου να μιλήσει στον αέρα για τα όσα είχε αναφέρει τη Δευτέρα (04/12) στην ομιλία του.

Να σημειωθεί εδώ ότι το ThemaOnline είχε αποκαλύψει περίπτωση για διερευνώμενη υπόθεση σε βάρος πρώην Κύπριου αξιωματούχου. Όπως είχαμε αποκαλύψει από τον Αύγουστο του 2016, η Γιωρκάτζη ενόσω ήταν επικεφαλής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είχε στην κατοχή της όλα τα σχετικά έγγραφα της υπόθεσης, αλλά τα είχε απλώς στα… συρτάρια της, χωρίς να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Τα έγγραφα αυτά περιήλθαν στην κατοχή του κ. Μιχαηλίδη όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντά ως Γενικός Ελεγκτής. Τελικά, η υπόθεση άρχισε να διερευνάται μετά και από ενέργειες του νυν Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

ΚΥΠΡΟΣ: 441.000 ευρώ «ουρανοκατέβατα» σε λογαριασμούς του πρώην υπεύθυνου Φορολογίας! – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top