ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλοκαρισμένοι ακόμη οι λογαριασμοί του Χατζηγιάννη - Εμβάσματα 5,3 εκατομμυρίων ευρώ στη Κύπρο

Μπλοκαρισμένοι ακόμη οι λογαριασμοί του Χατζηγιάννη - Εμβάσματα 5,3 εκατομμυρίων ευρώ στη Κύπρο

strong>Ενώπιον των δικαστών του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας βρέθηκε την Τετάρτη 06/12 ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των εμβασμάτων ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο κατά τη διετία 2010 - 201.

Ο κ. Χατζηγιάννης - οι λογαριασμοί του οποίου εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένοι - κλήθηκε σε αυτοπρόσωπη εμφάνιση από τους δικαστές και προσκόμισε την Τετάρτη 06/12 στο συμβούλιο Εφετών το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Χατζηγιάννης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ενώ ο συνήγορός του, Χρ. Βρούτσης, χαρακτήρισε καθαρά τυπικό το θέμα, με δεδομένο -όπως είπε - ότι και η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή του.

strong>Το ιστορικό της υπόθεσης

Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμμότητα στη Δικαιοσύνη εδώ και μια πενταετία περίπου και πλέον ο δικαστικός έλεγχος εστιάζει στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αδίκημα που ο τραγουδιστής κατηγορείται ότι τέλεσε για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο το διάστημα διετία 2010-2011.

Ήδη ο κ. Χατζηγιάννης έχει δικαιωθεί στα διοικητικά δικαστήρια ενώ ήδη έχει αθωωθεί και σε ποινικό επίπεδο για το θέμα της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, ο κ. Χατζηγιάννης παραπέμφθηκε σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Στη συνέχεια ο τραγουδιστής άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε απόρριψη της έφεσης για τυπικούς λόγους.

Όμως, το συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του κ. Χατζηγιάννη, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το συμβούλιο Εφετών - ενώπιον του οποίου βρέθηκε σήμερα ο τραγουδιστής- το οποίο και θα αποφασίσει αν θα πρέπει ή όχι να παραπεμφθεί σε δίκη.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top