ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Υπό 2ήμερη κράτηση τα τρία πρόσωπα που απέσπασαν χρήματα για να βγάλουν Κυπριακό διαβατήριο σε αλλοδαπή - Ανάμεσά τους λειτουργός του Υπ. Εσωτερικών

ΠΑΦΟΣ: Υπό 2ήμερη κράτηση τα τρία πρόσωπα που απέσπασαν χρήματα για να βγάλουν Κυπριακό διαβατήριο σε αλλοδαπή - Ανάμεσά τους λειτουργός του Υπ. Εσωτερικών

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν την Τετάρτη 6/12 τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν την προηγούμενη ημέρα σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Το Δικαστήριο διέταξε τη διήμερη προσωποκράτηση των τριών προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης τους δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση τους.

Οι τρεις, δύο 48χρονοι από την Πάφο και ένας 54χρονος από τη Λευκωσία, δημόσιος υπάλληλος, που εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, συνελήφθησαν χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας και διαφθοράς.

Σύμφωνα με καταγγελία κάτοικου επαρχίας Πάφου, τα πιο πάνω πρόσωπα, φέρονται μεταξύ Μαΐου 2016 και 5/12/2017, να του απέσπασαν χρηματικό ποσό, με σκοπό να τον βοηθήσουν να αποκτήσει η σύζυγος του, κυπριακό διαβατήριο.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της Αστυνομίας οι δύο 48χρονοι συναντήθηκαν με τον παραπονούμενο και του υποσχέθηκαν να τον βοηθήσουν στην έκδοση διαβατηρίου της συζύγου του, που είναι από την Ουκρανία.

Αν και ο παραπονούμενος είχε κάνει την αίτηση οι εμπλεκόμενοι φέρονται να του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ για να συμβάλουν στην άμεση έκδοση του διαβατηρίου. 

Όταν ο παραπονούμενος είπε ότι οι 5 χιλιάδες ήταν μεγάλο χρηματικό ποσό, τότε συμφώνησαν στις 3 χιλιάδες ευρώ σε τρεις δόσεις για την επίσπευση των χρονοβόρων διαδικασιών. 

Ο παραπονούμενος, όπως ανέφερε στην Αστυνομία, έδωσε την πρώτη δόση των 1000 ευρώ τον Μάιο του 2016, μετά από ένα μήνα 900 ευρώ, ωστόσο, από τότε δεν είχε κανένα αποτέλεσμα με την έκδοση του διαβατηρίου.

Όταν ο παραπονούμενος διαπίστωσε ότι δεν θα εκδιδόταν διαβατήριο και ότι έπεσε θύμα απάτης, κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία. 

Αρχικά η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των δύο 48χρονων, ενώ ακολούθως ο ένας εκ των δύο 48χρονων ανέφερε πως τα χρήματα τα έδωσαν στον 54χρονο υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top