ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνδεσμοι ΕΟΚΑ: Οι Άγγλοι Δικηγόροι θα αποφασίσουν για πρόσθετες αιτήσεις για βασανισμούς

Σύνδεσμοι ΕΟΚΑ: Οι Άγγλοι Δικηγόροι θα αποφασίσουν για πρόσθετες αιτήσεις για βασανισμούς

Ο Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 -59 σε ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη αναφέρονται στην αγωγή που  προωθείται στη Αγγλία σε εναντίον των Άγγλων για τα βασανιστήρια που υπέστησαν κατά τον αγώνα 1955-1959 και προβαίνουν σε διευκρινίσεις επί του θέματος.
 

Στην ανακοίνωση αφού αναφέρεται ότι μετά την αγωγή που κατέθεσαν τον  Μάρτιο του 2015 οι Κενυάτες εναντίον της Βρετανίας για βασανιστήρια, επεδείχθη ενδιαφέρον για παρόμοιες αγωγές και από μέρους των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και τούτο έγιναν επαφές μεταξύ Άγγλων δικηγόρων με τους Κυπρίους δικηγόρους Ππιριλίδη και Π. Δημητρίου, κλήθηκαν μέσα από δημοσιεύματα οι αγωνιστές που ενδιαφέρονταν να κινηθούν εναντίον των Άγγλων να υποβάλουν εκθέσεις για τα βασανιστήριά τους.
 
Προστίθεται ότι υπέβαλαν σχετικές εκθέσεις περίπου 130 Αγωνιστές, από τις οποίες οι Άγγλοι δικηγόροι που ήρθαν στην Κύπρο επέλεξαν με βάση τα δικά τους κριτήρια, 35 περιπτώσεις που θεώρησαν δυνατές από πλευράς στοιχείων και τις πρόταξαν.

Στις 28 μέχρι 29 Νοεμβρίου έγινε μια προκαταρτική δίκη για να συζητήσουν και να αποφασίσουν αν οι υποθέσεις πρέπει να εκδικαστούν με βάση το αγγλικό Δίκαιο ή το κυπριακό Δίκαιο.

Οι Σύνδεσμοι προσθέτουν πως μόνο οι δικηγόροι μπορούν να απαντήσουν εάν μπορούν να αποδεχθούν νέες καταθέσεις Αγωνιστών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top