ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Με εξοργίζει να βλέπω την σημαία στον Πενταδάκτυλο»

«Με εξοργίζει να βλέπω την σημαία στον Πενταδάκτυλο»

O Αντρέ Σκέμπρι ήταν ο ποδοσφαιριστής που κλήθηκε να μιλήσει στο επίσημο περιοδικό του Απόλλωνα για τον μήνα Νοέμβριο, με τον Μαλτέζο στράικερ στα πολλά που είπε να αναφέρεται και στο πρόβλημα που μαστίζει την Κύπρο εδώ και 43 χρονιά και αναφερόμαστε φυσικά για το Κυπριακό και την κατοχή.

Δείτε τι δήλωσε:

 «Έχω διαβάσει γι αυτό και θεωρώ ότι είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο ζήτημα. Ίσως το γεγονός ότι δεν είμαι Κύπριος να με δυσκολεύει στο να το αντιληφθώ όσο εσείς αλλά θα έλεγα ότι είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Είναι άδικο για μια τόσο μικρή και όμορφη χώρα να είναι χωρισμένη και αν δεν κάνω λάθος η Λευκωσία είναι η τελευταία μοιρασμένη πόλη στην Ευρώπη. Παράλληλα το να βλέπω την σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο με εξοργίζει και το θεωρώ ως ασέβεια προς τους νεκρούς της εισβολής και του πολέμου, αλλά και γενικότερα προς την Κυπριακή κοινωνία. Θα ήταν σοφότερο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες να ζητηθεί από την άλλη πλευρά να κατεβεί αυτή η σημαία επειδή προκαλεί καθημερινά με την «παρουσία» της εκεί. Δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι να επανενωθεί το νησί μετά από τόσα χρόνια και την κατάσταση που κυριαρχεί τόσο καιρό. Οι νέες γενιές έχουν συνηθίσει αυτό που συμβαίνει και το θεωρώ παράξενο να έρθει μία ημέρα ένα σχέδιο που να παρακινεί τους πρόσφυγες να πάνε να ζήσουν στο σπίτι ενός άλλου ανθρώπου».

 Για το αν πήγε ποτέ στα κατεχόμενα:

«Ναι, πήγα μια φορά στην Κερύνεια επειδή ήθελα να δω πως είναι και η εντύπωση που μου άφησε είναι πως πρόκειται για ένα τριτοκοσμικό μέρος. Δεν έχουν καμία σχέση η Κερύνεια με την Λευκωσία και τη Λεμεσό». 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top