ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα και συνεργάζεται με κυπριακό κόμμα - Μπαινοβγαίνει στο γραφείο του πρόεδρου στο κέντρο της Λευκωσίας - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα και συνεργάζεται με κυπριακό κόμμα - Μπαινοβγαίνει στο γραφείο του πρόεδρου στο κέντρο της Λευκωσίας - ΕΓΓΡΑΦΟ

Τι δουλειά μπορεί να έχει εταιρεία που πωλεί παρανόμως κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο, σε γραφεία μεγάλου και παραδοσιακού κόμματος και μάλιστα προεκλογικά;

Του Φάνη Μακρίδη

Το πιο πάνω ερώτημα τίθεται από καλά πληροφορημένες πηγές του ThemaOnline και είναι εύλογο, αλλά και ενδεικτικό της είδησης που μεταφέρουμε στην προκειμένη.

Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, παρέχει υπηρεσίες σε παραδοσιακό κόμμα της Κύπρου. Ασφαλείς πληροφορίες μας, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας την τελευταία περίοδο έχει συχνά συναντήσεις στα γραφεία του εν λόγω κόμματος.

Όσο για το αντικείμενο των συναντήσεων, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι. Ωστόσο, σίγουρα το γεγονός ότι τα προαναφερόμενα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε κτήριο που στεγάζει κόμμα σε μια προεκλογική περίοδο, πρέπει να μας προβληματίζει. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψιν τις σχέσεις της εν λόγω εταιρείας με τον υπόκοσμο, αλλά και μαρτυρία για αγορά κατασκοπευτικών οργάνων από εκείνη.

Για τη συνεργασία αυτή το ThemaOnline έχει στη διάθεσή του και συγκεκριμένα στοιχεία. Το έγγραφο που εξασφαλίσαμε και παρουσιάζουμε πιο κάτω έχει δοθεί στην Αστυνομία και καταγράφει τις δραστηριότητες και το πελατολόγιο της εν λόγω εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα σ΄ αυτούς τους πελάτες, είναι και το εν λόγω κόμμα (σ.σ. το υποδεικνύουμε με βέλος). Δείτε το απόσπασμα της έκθεσης δραστηριοτήτων της εν λόγω εταιρείας:

Για τον ρόλο αυτής της εταιρείας υπάρχουν σκιές. Μάλιστα, όπως εγκύρως πληροφορούμαστε, σε έκθεση που έγινε για λογαριασμό του Αρχηγείου Αστυνομίας, υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά περί συνεργασίας της με πρόσωπα του υπόκοσμου.

Σε μια άλλη περίπτωση δυο άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία έξω από το αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς και στην κατοχή τους εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων κατασκοπευτικά όργανα, αλλά και τρεις κοριοί. Οι συλληφθέντες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τα όργανα αυτά τα προμηθεύτηκαν από την υπό αναφορά εταιρεία.

Εξάλλου, στην έκθεση για λογαριασμό του Αρχηγείου, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «…δραστηριοποιείται με ευρύ φάσμα υπηρεσιών, πώληση κατασκοπευτικών οργάνων, παροχή spy security solutions…».

Το ThemaOnline έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας, ενώ και η Αστυνομία είχε εξαγγείλει την διεξαγωγή έρευνας με αφορμή τις αποκαλύψεις μας. Φαίνεται, ωστόσο, ότι το έργο της εταιρείας συνεχίζεται απρόσκοπτα.

*Το ThemaOnline δεν αποκαλύπτει το όνομα του κόμματος στην προσπάθεια του να αποφύγει να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα. Στόχος μας πάντα να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και μόνο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

Στο «μικροσκόπιο» του ΤΑΕ εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που πωλεί κατασκοπευτικά όργανα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top