ΔΙΕΘΝΗ

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Επεισόδια όπου υπάρχει Παλαιστινιακός πληθυσμός - Νεκροί και τραυματίες - VIDEO

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή: Επεισόδια όπου υπάρχει Παλαιστινιακός πληθυσμός - Νεκροί και τραυματίες - VIDEO

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή μετά την ανακοίνωση Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ να καλούν σε Ιντιφάντα.

Εκατοντάδες πολίτες στην Αίγυπτο έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες στο μπροστά από την Ένωση Δημοσιογράφων στο Κάιρο, ενώ στην Ιορδανία διαδηλωτές φωνάζουν, μπροστά από την αμερικάνική πρεσβεία, πως θα δώσουν ακόμα και το αίμα τους για την Παλαιστίνη, σύμφωνα με το Euronews.

Παρόμοια εικόνα και στην Άγκυρα, με συγκεντρωμένο πλήθος να φωνάζει συνθήματα κατά του Τραμπ και των Αμερικανών μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Η ένταση στο Ισραήλ φαίνεται να κλιμακώνεται, με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) να αναφέρει ότι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν την Παρασκευή 8/12, ένα άντρα κοντά στα σύνορα της Γάζας όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις.

Ακόμη, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων και πέταξαν πέτρες κατά των στρατιωτών στην απέναντι πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν»

Ακόμη, διεθνή Μ.Μ.Ε. κάνουν λόγο για εκατοντάδες τραυματίες στη Δυτική Όχθη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews:

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία από ρεπορτάζ Euronews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top