ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κοκκάλωσε»… ο Κοκκαλάς και τρίποντο!

«Κοκκάλωσε»… ο Κοκκαλάς και τρίποντο!

Ο Πλατανιάς κρατούσε έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά ένα ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα των Κρητικών Κοκκαλά, χάρισε στον Πανιώνιο σπουδαία νίκη (2-1) που τον εδραιώνει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Ο Πλατανιάς πάλεψε μέχρι το φινάλε, πλησίασε σε ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά ο Πανιώνιος πήρε την νίκη ανέλπιστα στο φινάλε ανεβαίνοντας στους 22 πόντους στην βαθμολογία σε μία προσπάθεια να παραμείνει σε απόσταση και την πρώτη πεντάδα. «Βυθίζεται» ο Πλατανιάς που παραμένει ουραγός και στους 6 πόντους.

Ελαφρά υπεροχή για τους γηπεδούχους, παιχνίδι υπομονής ο Πλατανιάς

Ο Πανιώνιος που ξεκίνησε πατώντας καλύτερα στον αγώνα, πραγματοποίησε την πρώτη τελική με τον Σιώπη μόλις στο 2′ να απειλεί από μακρινή απόσταση. Ακολούθησαν κάποιες επικίνδυνες στην στιγμές για την χανιώτικη άμυνα με τους Σπιριντόνοβιτς (9′) και την απρόσεκτη κεφαλιά του Ντικαμονά (16′) που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με δυνατό σουτ του Χατζισαφί στο 17′ που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κοκκαλάς, ενώ η προσπάθεια του Ντουρμισάι στο 22′ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Από την πλευρά του ο Πλατανιάς, με σχηματισμό 3-5-2 προσπαθούσε να κρατήσει μία πιο παθητική στάση, απείλησε πάντως στο 19′ με τον Δημούτσο το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Κότνικ.

Γκολ με… περιπέτεια για τον Πανιώνιο
Η πίεση των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου συνεχιζόταν και στο 26′ δόθηκε η… προειδοποιητική βολή με τον Μασούρα να έχει ωραία έμπνευση αλλά η εκτέλεσή του δεν ήταν ανάλογη.

Το γκολ για τον Πανιώνιο ήρθε τρία λεπτά αργότερα, στο 29′ με τον Σπιριντόνοβιτς να σκοράρει έπειτα από… περιπέτεια.

Ο Βλάχος έκανε κίνηση φορ μέσα στην περιοχή, άφησε στον Λάμπρου ο οποίος έστρωσε στον Σπιριντόνοβιτς για το 1-0 του «Ιστορικού». Ο Αυστριακός πλάσαρε με το δεξί, η μπάλα άλλαξε πορεία πάνω στον Ντικαμονά, αιφνιδίασε τον Κοκκαλά και αφού βρήκε στο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Πλατανιάς προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά πέρα από μία κεφαλιά του Μπούντνικ στο 32′ δεν απείλησε περισσότερο, με το 1-0 να παραμένει.

«Ποίημα» από τον Ενσικουλού, ανεβασμένος Πλατανιάς
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τον Πλατανιά αρκετά πιεστικό, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, αλλά να αδυνατεί να δημιουργήσει μπροστά από την εστία του Κότνικ. Συγχρόνως, και ο Πανιώνιος δεν έδειχνε διάθεση για επιθετικότητα, έχοντας υποχωρήσει προς τα δικά του «καρέ».

Τελικά, ο Πλατανιάς «πλήρωσε» την απάθεια αυτή του Πανιωνίου και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 61′ ο Κλαρκ Ενσικουλού με άψογη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του τέρματος, με τον Κότνικ ανήμπορο να αντιδράσει.

Δεύτερο σερί ματς με γκολ για τον Κογκολέζο φορ, που σημείωσε το 1-1.

Αριθμητικό πλεονέκτημα Πανιωνίου, λάθος Κοκκαλά και 2-1
Το γκολ αυτό αποτέλεσε ψυχολογική ώθηση για τον Πλατανιά ο οποίος πάντως στο 73′ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοροβέση με 2η κίτρινη κάρτα, σε μία πολύ δύσκολη φάση.

Με παίκτη παραπάνω, ο Πανιώνιος ανέκτησε τον έλεγχο και στο 79′ ο Ντουρμισάι προσπάθησε με ανάποδο ψαλιδάκι να βάλει το γκολ της χρονιάς αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Στο 82ο λεπτό ωστόσο το γκολ ήρθε και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον κίπερ του Πλατανιά Κοκκαλά. Ο Έλληνας πορτιέρε έκανε κακό υπολογισμό σε τρομερή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γεσίλ, με τον Γκιοατά να επωφελείται και να κάνει το 2-1, σκοράροντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

Στα τελευταία λεπτά το ματς απέκτησε φρενήρη ρυθμό, ο Πανιώνιος έχασε ευκαιρία με τον Σπιριντόνοβιτς (89′) να «κλειδώσει» το τρίποντο σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία, την ώρα που στο 90′ ο Δημούτσος νικήθηκε από τον Κότνικ.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και άφησε τους γηπεδούχους με την χαρά των τριών βαθμών και τους φιλοξενούμενους με το παράπονο της καλής εμφάνισης που δεν συνδυάστηκε με αποτέλεσμα.

Οι ενδεκάδες:

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί (80′ Βουκελάτος), Γκιοατά, Λάμπρου (65′ Σαραμαντάς), Κόρμπος, Σιώπης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (72′ Γεσίλ), Ντουρμισάι

Πλατανιάς (Ρόκα): Κοκκαλάς, Ντεβέσα (87′ Γκρζέλτσακ), Βάντερσον, Κοροβέσης, Στάθης, Αγγελόπουλος, Δημούτσος (92′ Πατράλης), Μπούντνικ (77′ Ουές), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Στάμου

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά)
Βοηθοί: Χούσκογλου (Θράκης), Βασιλόπουλος (Έβρου)
4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Το ταμείο του αγώνα
Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο κυριαρχίας. Ο Πανιώνιος στο πρώτο μέρος ήταν καλύτερος, για αυτό και προηγήθηκε, ενώ ο Πλατανιάς στο δεύτερο 45λεπτο δικαίως ισοφάρισε. Τελικά, το 1-1 δεν έμεινε μέχρι το φινάλε και ένα λάθος του Κοκκαλά χάρισε στους Νεοσμυρνιώτες μία καθοριστική νίκη.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Ο Κλαρκ Ενσικουλού με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα των Χανίων, πετυχαίνοντας γκολ που είναι πολύ πιθανό να κερδίσει το βραβείο του κορυφαίου της αγωνιστικής. Ο Γκιοατά πάντως ήταν MVP μιας και το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα ήταν αυτό που έδωσε στον Πανιώνιο τρίποντο πεντάδας.

Ο χειρότερος του αγώνα
Το ολέθριο λάθος του Κοκκαλά στοίχισε στον Πλατανιά, με τον Έλληνα κίπερ να κάνει κακό υπολογισμό, να μην διώχνει την μπάλα κόρνερ και τελικά να την… στρώνει στον Γκιοατά για το 2-1.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Ο διαιτητής Τσαμούρης είχε δύο δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί. Στο 66′ ο Δημούτσος ζήτησε χέρι του Βλάχου με την μπάλα να βρίσκει εκεί σε φάση ακούσια πάντως. Στο 72′ ο Κοροβέσης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σωστή η πρώτη, μπορούσε να δοθεί αν και με αυστηρότητα η δεύτερη. Χωρίς το μεγάλο λάθος οι βοηθοί.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top