ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ: Στη δημοσιότητα λίστα με αυτά που ανακαλούνται – Επαγρυπνούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Κύπρου

ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ: Στη δημοσιότητα λίστα με αυτά που ανακαλούνται – Επαγρυπνούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Κύπρου

Υπό πλήρη έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το θέμα με τα βρεφικά γάλατα που αποσύρονται σε ευρωπαϊκές χώρες υπό τον φόβο σαλμονέλας.

Του Φάνη Μακρίδη

Μιλώντας στο ThemaOnline για το όλο ζήτημα που προέκυψε, ο προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Αλβέρτος Καρής, μας ανέφερε πως το θέμα παρακολουθείται στενά.

Εξήγησε πως από το πρωί όταν γνωστοποιήθηκε η απόσυρση παρτίδων βρεφικών γαλάτων από την γαλλική αγορά (σ.σ. υπήρξαν κρούσματα σαλμονέλας) οι Υγειονομικές Υπηρεσίες ασχολούνται με την υπόθεση με τη δέσουσα σοβαρότητα.

Πρόσθεσε πως λειτουργοί των Υγειονομικών Υπηρεσιών επί 24ώρου βάσεως είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα ταχείας προειδοποίησης για τα τρόφιμα, RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), ενώ ενημερώνονται για όλες τις σχετικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

«Το θέμα παρακολουθείται στενά και κάνουμε και τη δική μας διερεύνηση για τις ονομασίες των γαλάτων και την προέλευσή τους, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει τίποτα ανησυχητικό» μας ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας (11/12) ο κ. Καρής.

Να σημειωθεί ότι είχαμε απόσυρση παρτίδων συγκεκριμένων γαλάτων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα εντός της ημέρας ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), γνωστοποίησε τα ακόλουθα: «Μετά από σχετική ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών για περιστατικά σαλμονέλλωσης από το στέλεχος Salmonella agona που συνδέονται με τα αντίστοιχα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας LACTALIS στη Γαλλία, o ΕΟΦ ανακαλεί προσωρινά παρτίδες βρεφικών γαλάτων».

Εδώ να σημειωθεί ότι στη λίστα με τα γάλατα στην Ελλάδα που αποσύρονται, δεν βρίσκονται προϊόντα που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά, σύμφωνα με τη διερεύνηση που γίνεται στο νησί μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top