ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού εκφράζει o Χάρης Γεωργιάδης

Ικανοποίηση για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού εκφράζει o Χάρης Γεωργιάδης

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018.Σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία στη Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις, που ενέκριναν τον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι πλεονασματικός.

«Είναι ένας προϋπολογισμός που θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή προοπτική, ένας προϋπολογισμός που διασφαλίζει στη σταθερότητα, ένας προϋπολογισμός, χωρίς μέτρα, επιβαρύνσεις και φορολογίες, όπως αυτά που είχαμε στο παρελθόν, αλλά αντιθέτως, με περιθώρια και προβλέψεις για νέα έργα και νέες πολιτικές που ο τόπος μας έχει ανάγκη», είπε.

Ευχαριστώντας εκ νέου τις πολιτικές δυνάμεις, που «με υπεύθυνο τρόπο έχουν διαχειριστεί και τις υπαρκτές διαφωνίες που έχουμε», ο ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε πως «θεωρώ πως με αυτό τον τρόπο, στη βάση της συναίνεσης, της συνεννόησης και των υπεύθυνων αποφάσεων, είναι που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ερωτηθείς αν οι δεσμεύσεις κονδυλίων της Βουλής δημιουργούν πρόβλημα στην εκτελεστική εξουσία, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε πως οι παρεμβάσεις της Βουλής ήταν ίσως οι ολιγότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

«Συνεπώς δεν βλέπω να προκύπτει κανένα σοβαρό ζήτημα, σίγουρα όχι για τις δεσμεύσεις που απλώς διασφαλίζουν ή επιτρέπουν στη Βουλή να έχει μια επιπρόσθετη ευκαιρία ελέγχου, ή πληροφόρησης, αλλά συνολικά δεν θεωρώ ότι προκύπτει κάποιο πρόβλημα», είπε, λέγοντας πως η Βουλή έχει ένα αναγνωρισμένο, συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τον οποίο εμείς ως Κυβέρνηση σεβόμαστε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top