LIKE ONLINE

Απολύθηκαν αετοί και αρουραίοι από την ολλανδική Αστυνομία

Απολύθηκαν αετοί και αρουραίοι από την ολλανδική Αστυνομία

Ακούγεται ανέκδοτο, αλλά η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η ολλανδική Αστυνομία, φαίνεται πως δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένοι από τους φτερωτούς και τριχωτούς… συνεργάτες της και έτσι προέβη σε απολύσεις…

 

Συγκεκριμένα η ολλανδική αστυνομία αποφάσισε να “απολύσει” τους… αετούς που είχε εκπαιδεύσει με σκοπό να κυνηγούν μη επανδρωμένα αεροπλανάκια στις ζώνες όπου αυτά απαγορεύεται να πετούν, εκφράζοντας την απογοήτευσή της γιατί τα αρπακτικά αποδείχτηκαν υπερβολικά ανυπάκουα και, το χειρότερο, κοστίζουν πολύ.

Οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν πως η εκπαίδευση των αετών ήταν πιο ακριβή και πιο σύνθετη απ’ όσο εκτιμούσαν αρχικά και για αυτό… απέλυσαν τους απείθαρχους αετούς, τους οποίους είχαν αγοράσει από όταν ήταν ακόμη νεοσσοί.

Οι αρχές στην Ολλανδία ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τη χρήση μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών σε περιοχές όπου απαγορεύεται η πτήση τους, όπως πάνω από αεροδρόμια ή σε δημόσιες συγκεντρώσεις. Έτσι, και για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στράφηκε πέρσι σε μια πανάρχαιη μέθοδο κυνηγιού με πουλιά, τα οποία ήλπιζε ότι θα έπιαναν στον αέρα τα ανεπιθύμητα ιπτάμενα αντικείμενα.

Στο πλαίσιο σειράς δοκιμών προκειμένου να καθοριστεί ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξουδετέρωση αυτών των αντικειμένων, η εταιρεία Guard from Above εκπαίδευσε πολλούς αετούς για λογαριασμό της αστυνομίας και κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα κατορθώματά τους. Στο βίντεο, ένας αετός εφορμά σε ένα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι, το αρπάζει και κατόπιν προσγειώνεται λίγα μέτρα πιο πέρα, με τη λεία του γαντζωμένη στα νύχια του.

Στην πράξη ωστόσο, η μέθοδος αυτή δεν απέδιδε όσο αναμενόταν. Οι αετοί δεν έκαναν πάντα αυτό για το οποίο είχαν εκπαιδευτεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης NOS. Η αστυνομία εξέφραζε μάλιστα αμφιβολίες για το κατά πόσο θα συμπεριφέρονταν κόσμια τα αρπακτικά έξω από τις ζώνες εκπαίδευσής τους.

Αφότου εντάχθηκαν στο δυναμικό των σωμάτων ασφαλείας, οι αετοί εμφανίστηκαν δημοσίως δύο φορές, σε εκδηλώσεις στο Ρότερνταμ και τις Βρυξέλλες, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν. Όπως εξήγησε η αστυνομία, δεν ήταν σίγουρη πώς θα αντιδρούσαν απέναντι σε πλήθος ανθρώπων.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία απέλυσε και τους αρουραίους που σκόπευε να χρησιμοποιήσει ως “ντετέκτιβ” για να εντοπίζουν εκρηκτικές ύλες σε παράνομα βεγγαλικά, λαθραία τσιγάρα και ανθρώπινα λείψανα. Όπως εξήγησε, δεν είναι δυνατόν τα τρωκτικά αυτά να καταστούν “επιχειρησιακά μάχιμα”. Διαβεβαίωσε όμως ότι τόσο οι αετοί όσο και οι αρουραίοι θα φιλοξενηθούν στο εξής σε κατάλληλους χώρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top