ΕΛΛΑΔΑ

Βγαίνει η Ελλάδα από το Μνημόνιο – Τι λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Βγαίνει η Ελλάδα από το Μνημόνιο – Τι λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Επιστολή προς τους επενδυτές με αναφορά στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).


Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, κάνοντας απολογισμό του έτους, χαρακτήρισε το 2017 ως «καλή χρονιά για την Ευρώπη», ενώ αναφέρθηκε επί λέξει στην Ελλάδα. «Το 2018 οι χρηματοδοτικές ενέργειές μας θα εξακολουθούν να μας απασχολούν», έγραψε. «Και να μην ξεχνάμε ότι –αν όλα πάνε καλά– η Ελλάδα θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το καλοκαίρι του 2018.


Ο κύριος Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε επίσης στις νωπές αναμνήσεις από το Brexit, καθώς επίσης και για τον φόβο της νίκης των λαϊκιστών σε Γαλλία και Ολλανδία που δεν επιβεβαιώθηκε καθώς οι Ευρωπαίοι επέλεξαν φιλοευρωπαϊκές πολιτικές.


«Τώρα οι επενδυτές βλέπουν την Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματά τους: πολιτικά σταθερή και μα την οικονομία να ανακάμπτει», είπε, ολοκληρώνοντας με το εξής: «Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη από τους επενδυτές και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε σε εσάς ξανά το 2018».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top