ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνες ουσίες σε προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνες ουσίες σε προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρισθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά τα πιο κάτω προϊόντα, τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους:

1. Δερμάτινα γάντια με την επωνυμία «Snowfox» και με κωδικό 4206. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Φιλανδίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.


2. Παιδική κούκλα επωνυμίας «Yiduozi» και με κωδικό NO.38123. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.


3. Φουσκωτό παιχνίδι (κροκόδειλος) επωνυμίας «SUNCO» και με κωδικό 8381. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πορτογαλίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.


4. Παιδική κούκλα επωνυμίας «Doctor PlaySet» και με Barcode 7392870177542. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

5. Παιδική κούκλα ονομασίας «Sofia the First» και με Barcode 7392870131636. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

6. Φουσκωτό παιχνίδι (παπάκι) επωνυμίας «Ashimmer» και με κωδικό GF91066. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πορτογαλίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

7. Φουσκωτό παιχνίδι (παπάκι) επωνυμίας «Cherish Animal» και με κωδικό 1569. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πορτογαλίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

 

8. Φουσκωτό παιχνίδι (παπάκι) ονομασίας «Pandibrinca» και με κωδικό 101492821. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πορτογαλίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και φθαλικό δι-ισοεννεϋλεστέρα (DINP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

 

9. Παιδική κούκλα επωνυμίας «SHUN SONG» και με κωδικό No. SS-003. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ελλάδας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

 

10. Παιδική κούκλα ονομασίας «My Baby». Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ελλάδας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

11. Φουσκωτό παιχνίδι (δελφίνι) ονομασίας «DOIPHIN». Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Τσεχίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

 

12. Φουσκωτό παιχνίδι (υδρόγειος) επωνυμίας «Tobar» και με κωδικό 07734. Το προϊόν εντοπίστηκε στην αγορά της Νορβηγίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

13. Παιδικό σετ παιχνίδιου (Ιατρικό σετ) επωνυμίας «Play at Home» και με κωδικό 661-212. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Νορβηγίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

14. Φουσκωτό παιχνίδι (παπάκι) επωνυμίας «Franga Toys» και με κωδικό REF 133B-12. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πορτογαλίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

 

15. Φουσκωτό παιχνίδι επωνυμίας «Kaichi» και με κωδικό NO. 999-206B. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top