ΚΟΣΜΟΣ

Κατέρρευσε στο δικαστήριο η κόρη του Ρώσου ολιγάρχη που σκότωσε σε θανατηφόρο 6 πεζούς-«Συγχωρέστε με»

Κατέρρευσε στο δικαστήριο η κόρη του Ρώσου ολιγάρχη που σκότωσε σε θανατηφόρο 6 πεζούς-«Συγχωρέστε με»

Η 20χρονη Αλιόνα Ζαϊτσεβα εμφανίστηκε στο δικαστήριο παρακαλώντας για συγχώρεση, καθώς προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων στην Ουκρανία, τον Οκτώβριο, όταν πέρασε με κόκκινο και έπεσε πάνω σε πεζούς.

 

Η κόρη Ρώσου ολιγάρχη με δάκρυα στα μάτια είπε προς το δικαστήριο: «Σας συμπονώ και ζητώ τη συγχώρεσή σας. Ξέρω πως δεν αλλάξει κάτι, αλλά συγχωρέστε με αν μπορείτε. Προσεύχομαι κάθε ημέρα για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Αν ήταν δυνατόν να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα έδινα τη μισή μου ζωή. Δεν θα οδηγήσω ξανά. Δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Συγχωρέστε με».

Η Αλιόνα, που βρίσκεται εδώ και δυο μήνες υπό κράτηση, απάντησε για το εάν ήταν υπό την επήρεια ουσιών κατά το δυστύχημα. Οπως υποστήριξε, είχε πιει μόνο παυσίπονα που ήταν είχαν συνταγογραφηθεί.

«Γνωρίζω πως όλοι πιστεύουν πως είμαι εξαρτημένη από τα ναρκωτικά. Δεν θέλω τα θύματα να θεωρούν πως είμαι τοξικομανής. Δεν είμαι εξαρτημένη», είπε.

Ο πατέρας της 20χρονης, Βασίλι Ζαΐτσεβ, πολυεκατομμυριούχος στον τομέα της ενέργειας, κατέβαλε αποζημίωση στα θύματα, εν μέσω ισχυρισμών πως επιδιώκει ελαχιστοποίηση της ποινής της.

«Ζητάμε γονατιστοί από τις οικογένειες των νεκρών και των θυμάτων αυτού του φρικτού δυστυχήματος να συγχωρέσουν την κόρη μας», λέει ο Ρώσος ολιγάρχης.

 Η Οξάνα Μπερσένκο, μία από τους τραυματίες, όταν ξύπνησε από κώμα έμαθε πως ο σύζυγός της Αλεξάντερ και η αδελφή της είχαν σκοτωθεί στο δυστύχημα. Η 27χρονη κάλεσε τα υπόλοιπα θύματα να μην δεχθούν την αποζημίωση. «Η ευτυχισμένη ζωή μου μετατράπηκε σε εφιάλτη», δήλωσε, όπως μεταδίδει η The Sun.

Η Οξάνα έχει ουλές στο πρόσωπο, τραύματα στο κεφάλι και σπασμένη λεκάνη.

Η μητέρα του 27χρονου Αλεξάντερ, Σβετλάνα, δηλώνει εξαγριωμένη που βρήκε 1.400 λίρες στον λογαριασμό της εν αγνοία της.

«Είμαστε σαν σκυλιά γι’ αυτούς, μας ρίχνουν ένα κόκαλο και τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αλιόνα θα είναι υπό κράτηση μέχρι τον Φεβρουάριο, καθώς οι έρευνες για το τραγικό δυστύχημα συνεχίζονται. Η 20χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 10 ετών.


Από iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top