ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραμένει στις Κεντρικές Φυλακές ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου – Απορρίφθηκαν όλοι οι λόγοι της Έφεσής του - Στο κενό και οι Εφέσεις Νεοκλέους και Κυπρίζογλου

Παραμένει στις Κεντρικές Φυλακές ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου – Απορρίφθηκαν όλοι οι λόγοι της Έφεσής του - Στο κενό και οι Εφέσεις Νεοκλέους και Κυπρίζογλου

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε (15/12) όλους τους λόγους που επικαλέστηκε στην Έφεσή του ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Το ίδιο αποφάσισε και για τις Εφέσεις των Κυπρίζογλου και Νεοκλέους.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου, σε ό,τι αφορά την Έφεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, η δίκη ήταν δίκαιη και δεν υπήρξε επηρεασμός από το κλίμα που επικρατούσε (βλ. δημοσιεύματα κλπ.), ούτε από τα όσα δήλωνε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης (ήταν παραπονούμενος αλλά και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση).

Κρίθηκε, επίσης, πως δεν υπήρχε άσκηση πίεσης του δικαστηρίου από τον Γενικό Εισαγγελέα με οποιονδήποτε τρόπο. 

Απορρίφθηκε και η έφεση από πλευράς Κυπρίζογλου και Νεοκλέους.


Οι εφέσεις αφορούσαν και την καταδίκη και την ποινή, καθώς το Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει φυλάκιση 3,5 ετών στον πρώην βοηθό γενικό εισαγγελέα, 2,5 ετών στον δικηγόρο Παναγιώτη Νεοκλέους, 18 ετών με αναστολή στον δικηγόρο Ανδρέα Κυπρίζογλου και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου είχε θέσει και θέμα κάλυψής του από ασυλία, κάτι που απερρίφθη καθώς ήταν νομικός και όχι δικαστικός λειτουργός, όμως οι διαδικασίες δεν είναι τόσο ξεκάθαρες, καθώς το άρθρο 15 του Ποινικού Κώδικα καταγράφει ότι «εκτός των περιπτώσεων κατά τις οποίες ο κώδικας αυτός προνοεί ρητά για το αντίθετο, οι δικαστικοί λειτουργοί είναι ποινικά ανεύθυνοι για πράξεις ή παραλείψεις που γίνονται κατά την εκτέλεση των δικαστικών τους καθηκόντων, και αν ακόμη η πράξη έγινε με υπέρβαση της δικαστικής τους εξουσίας ή αν ακόμη υφίστατο νομική υποχρέωση για διενέργεια της πράξης που παραλείφθηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Ανώτατο Ρίκκος, Νεοκλέους και Κυπρίζογλου – Απόφαση για την έφεση των καταδικασθέντων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top