ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Βαριές κουβέντες για Νικόλα – 'Δεν εκλέγεται με το όνομα του πατέρα...'

Λιλλήκας: Βαριές κουβέντες για Νικόλα – 'Δεν εκλέγεται με το όνομα του πατέρα...'

Έντονος ήταν ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Παρασκευής (15/12) ενώπιον των δημοσιογράφων.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέττου, που εκπροσωπούσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τις διαφορές ανάμεσα στους υποψηφίους Νίκο Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Λιλλήκας απάντησε ρητά ότι και οι δύο έχουν ως δόγμα τον Νεοφιλελευθερισμό, ως εκ τούτου δεν βλέπει καμία διαφορά ανάμεσά τους.

Πρόσθετα, ο κ. Λιλλήκας, που παρουσίαζε 25+1 ευφυείς λύσεις, τις οποίες αναφέρουμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, εξέφρασε την άποψη ότι όπως ο Σταύρος Μαλάς είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, όσον αφορά στις θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, έτσι είναι και ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφορικά με την οικονομία.

«Δεν πιστεύω στα θαύματα. Πιστεύω στους πολίτες»

Δεύτερη ερώτηση του κ. Βικέττου αφορούσε τις δημοσκοπήσεις και την άποψη του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Λιλλήκας, καλώντας τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ότι δεν υπάρχει βασιλεία στην Κύπρο, επομένως ένας υποψήφιος δεν εκλέγεται αυτομάτως με το όνομα του πατέρα του, υπονοώντας προφανώς τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Παρακάλεσε δε τους δημοσιογράφους «να μη βιάζονται», γιατί και το 2013 οι δημοσκοπήσεις τον κατέτασσαν πολύ χαμηλότερα από το 25% που τελικά κέρδισε, για να επιμείνει ο δημοσιογράφος ρωτώντας τον υποψήφιο Πρόεδρο αν πιστεύει στα θαύματα. «Πιστεύω στους πολίτες», δήλωσε, «όχι στα θαύματα», επισημαίνοντας ότι απέδειξε πως δεν ανήκει στο παλαιοκομματικό κατεστημένο.

«Δεν θα συμβιβαστώ για 2-3 υπουργεία»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Φρίξου Δαλίτη, κατά πόσον αποκλείει το ενδεχόμενο συμμαχίας ή συνεργασίας στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Γιώργος Λιλλήκας εξήγησε ότι δεν αρνείται τον διάλογο και ότι δεν πρόκειται να αρνηθεί οποιαδήποτε συνάντηση. Επεξηγώντας όμως ότι «συνομιλητής μας είναι ο πολίτης» και ότι δεν προτίθεται να συμβιβαστεί με οποιονδήποτε με αντάλλαγμα 2-3 υπουργεία ή θέσεις σε ημικρατικούς οργανισμούς, κάτι το οποίο δεν συνέβη ούτε το 2013, τη στιγμή που ο Αναστασιάδης, όπως είπε, «μας έστειλε λίστες για να συμπληρώσουμε ονόματα που θα διοικούσαν τους ημικρατικούς οργανισμούς».

Άνετος και χαλαρός μεν, κρυωμένος δε

Όπως αρκετός κόσμος, ο Γιώργος Λιλλήκας κτυπήθηκε από τη γρίπη, κάτι το οποίο τον δυσκόλεψε στην εισαγωγική του ομιλία. «Αν βγει η φωνή μου, θα ξεκινήσω» είπε.

Παρόλα αυτά, ο υποψήφιος Πρόεδρος, αν και οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν πολύ χαμηλά, εμφανίστηκε χαμογελαστός και φιλόξενος απέναντι στους δημοσιογράφους. Με όπλο την εμπειρία ήταν άνετος στις απαντήσεις των ερωτήσεων αναφορικά με τις προτάσεις που παρουσίασε.

Ωστόσο, η εμπειρία, όπως και οι δημοσκοπήσεις, δεν εκλέγουν Πρόεδρο. Για να δούμε, όμως, αν, με κάποιον τρόπο, «η ριζοσπαστική και καινοτόμος προσέγγιση» της «Ευφυούς Κύπρου» μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους που στοχεύει το Επιτελείο Λιλλήκα και να ανατρέψουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Πάντως, είναι πια αναγκαίο για ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, οι δεσμεύσεις να μην παραμένουν δεσμεύσεις και να υπάρξει πράγματι αλλαγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top