ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Δεν τίθεται θέμα» να λυθεί το Κυπριακό – «Είναι πολύ αργά για αυτό»

Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Δεν τίθεται θέμα» να λυθεί το Κυπριακό – «Είναι πολύ αργά για αυτό»

Το Κυπριακό, μαζί με τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, ήταν τα θέματα που συζήτησε – μεταξύ άλλων – ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Λονδίνο, όπως ο ίδιος δήλωσε επιστρέφοντας από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, ο Μπόρις Τζόνσον του είπε «ας αναβιώσουμε το Κυπριακό» και ο ίδιος του απάντησε «είναι πολύ αργά για αυτό. Του είπα ότι έγιναν λάθη στο Κυπριακό από την αρχή. Του είπα ότι έκαναν ανοίγματα προς τους Ε/κ ενώ έθεσαν εμπόδια προς τους Τ/κ. Αυτή είναι μια άδικη κατάσταση. Τι θα συζητήσουν; Είπαμε ‘πρώτα να άρουν τα εμπάργκο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και στη συνέχεια να καθίσουμε και να συζητήσουμε ως ίσοι εταίροι’. Διαφορετικά, δεν τίθεται θέμα αυτό το ζήτημα να λυθεί».

Και αυτό γιατί, όπως είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, η ε/κ πλευρά λέει ότι είναι κράτος και δεν έχει καμία ανάγκη και αν θέλουν (η τουρκική πλευρά) ας πάνε να συζητήσουν μαζί τους. «Είναι δυνατόν μια τέτοια λύση να συμβεί; Όχι δεν είναι», πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top