ΚΟΣΜΟΣ

Άφησε την 16χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα – Έφευγαν κρυφά από το παράθυρο και ζητούσαν φαΐ από τους γείτονες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Άφησε την 16χρονη κόρη της να πεθάνει από την πείνα – Έφευγαν κρυφά από το παράθυρο και ζητούσαν φαΐ από τους γείτονες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Συγκλονίζει την αμερικάνικη και όχι μόνο κοινή γνώμη η δίκη της μητέρας που άφησε την 16χρονη κόρη της να πεθάνει από πείνα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η διαδικτυακή Indepentent, την Παρασκευή 15/12, μια γυναίκα από την Αϊόβα των ΗΠΑ, κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για τον θάνατο της 16χρονης κόρης από την πείνα, ενώ το κορίτσι ζύγιζε μόλις 38,5 κιλά.

Η δωδεκαμελής επιτροπή, έκρινε την 43χρονη μητέρα ένοχη στις κατηγορίες για, δολοφονία πρώτου βαθμού, απαγωγή και διακινδύνευση παιδιού, για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης τον Οκτώβριο του 2016.

Η ποινή της 43χρονης αναμένεται να ανακοινωθεί στις 26 Ιανουαρίου του 2018, με την μητέρα να αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και ισόβιας κάθειρξης.

Χαρακτηριστικό του φρικτού εγκλήματος, ο Βοηθός Εισαγγελέας του Polk Coyntry, Bret Lucas, μετά την ετυμηγορία δήλωσε, “ Στα 18 χρόνια που είμαι εισαγγελέας, αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση που έχω δει ποτέ”

Η 43χρονη μητέρα κατά στο δικαστήριο – Φωτογραφία από desmoinesregister.com

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς περιέγραψαν την 43χρονη μητέρα ως ένα άτομο που που ανησυχούσε περισσότερο για τα ζώα της παρά για τα παιδιά της.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο, η 43χρονη που είναι μητέρα πέντε παιδιών, κρατούσε τρία παιδιά που βρίσκονταν στην εφηβεία, περιορισμένα σε μια κρεβατοκάμαρα χωρίς έπιπλα και δεν τους επέτρεπε να έχουν τακτική πρόσβαση σε φαγητό και μπάνιο για μήνες.

Η 43χρονη μητέρα κατά στο δικαστήριο – Φωτογραφία από desmoinesregister.com

Τα παιδιά, κατάφερναν κατά καιρούς να δραπετεύουν προσωρινά από το παράθυρο και να αναζητούν φαγητό από τους γείτονες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εργαζόμενοι του σχολείου αλλά και γείτονες της οικογένειας, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους προς τις υπεύθυνες τοπικές αρχές πρόνοιας παιδιών, για τη μεταχείριση της 43χρονης μητέρας, αφού μετά τη λήψη δικαστικής απόφασης και επίσκεψης αρμοδίων στο σπίτι της οικογένειας, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών πρόνοιας, αρνήθηκαν να μετακινήσουν την 16χρονη και τα αδέρφια της από το σπίτι.

Ένας εργαζόμενος της υπηρεσίας προστασίας παιδιών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απολύθηκε μετά από έρευνες του Τμήματος Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών, νομοθέτες και του γραφείου του Επιτρόπου διοικήσεως της Αϊόβα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του αμερικάνικου “Des Moines Register”:

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

*Στη κεντρική φωτογραφία η άτυχη 16χρονη/ Φωτογραφία από gannett-cdn.com

Με πληροφορίες από independent.co.uk/ desmoinesregister.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top