ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Καμπάνα για υποψήφιους, επιτελεία και κόμματα από τον Κώστα Κληρίδη – Περιορισμός στο 1 εκατομμύριο τα έξοδα της προεκλογικής

Καμπάνα για υποψήφιους, επιτελεία και κόμματα από τον Κώστα Κληρίδη – Περιορισμός στο 1 εκατομμύριο τα έξοδα της προεκλογικής

 Μαχαίρι βάζει στο  πλαφόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ  που είναι τα προεκλογικά έξοδα των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας, ο Γενικός Εισαγγελέας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το Σάββατο 16/12, ο Γενικός Εισαγγελέας μέσα από γνωμάτευση του επισήμαινέ πως στο πλαφόν του ενός εκατομμυρίου για κάθε υποψήφιο θα πρέπει να υπολογίζονται και οι δαπάνες των κομμάτων που τους στηρίζουν.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, την γνωμάτευσή του κ.Κληρόδη ημερομηνίας 11 Δεκεμβρίου 2017 , απεστάλη στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Η γνωμάτευση φαίνεται πως δυσαρέστησε υποψήφιους και κόμματα που θεωρούσαν ότι το πλαφόν του ενός εκατομμυρίου αφορούσε μόνο τους υποψηφίους και ως εκ τούτου, το κόμμα ή τα κόμματα που τους στηρίζουν θα μπορούσαν να δαπανήσουν πρόσθετα από ένα εκατομμύριο το καθένα.

Συνεπώς, ο προϋπολογισμός της προεκλογικής καμπάνιας του κάθε υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές ανεξάρτητα από τον αριθμό των κομμάτων που τους στηρίζουν, περιορίζεται στο ποσό του €1 εκατομμυρίου.

Άξιο αναφοράς είναι πως η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα έβαλε σε προβληματισμό υποψήφιους και εκλογικά επιτελεία που ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα αρκετά νωρίς, μειώνοντας έτσι τις διαθέσιμες δαπάνες που έχουν στη διάθεσή τους.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, κατά το τρέχον έτος, τα 8 κόμματα έλαβαν  έκτακτη κρατική χορηγία που ανέρχεται στα €2.565.000.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Κώστα Κληρίδη, το ποσό, τους ενός εκατομμυρίου δεν μπορεί να διατεθεί για άλλο σκοπό εκτός από την κάλυψη των προεκλογικών δαπανών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top