ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαβάστε προσεκτικά πώς θα προστατεύσετε την περιουσία σας – Oι κλέφτες καραδοκούν παντού!

Διαβάστε προσεκτικά πώς θα προστατεύσετε την περιουσία σας – Oι κλέφτες  καραδοκούν παντού!

  Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Τη γιορτή της αγάπης, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Το κλίμα της περιόδου αυτής όμως, με την αυξημένη κίνηση σε εμπορικά κέντρα, δρόμους και καταστήματα, δίνει την ευκαιρία στους γνωστούς – άγνωστους επιτήδειους, να δράσουν. Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο, πως κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, παρατηρείται μια αύξηση στη διάπραξη αδικημάτων εναντίον προσώπων και ιδιαίτερα στις κλοπές τσαντών και πορτοφολιών.    

Για το λόγο αυτό, είναι καλό όλοι μας να λαμβάνουμε εκείνα τα μέτρα, που θα περιορίσουν τις πιθανότητες να πέσουμε θύματα αυτών των επιτηδείων.

Στόχος των επίδοξων κλεφτών, είναι πάντοτε η τσάντα μας, το πορτοφόλι και τα χρήματά μας, το κινητό μας τηλέφωνο, χρυσαφικά που μπορεί να έχουμε πάνω μας και γενικότερα οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας, πιθανόν να μεταφέρουμε. Γι’ αυτό, προσπαθούμε να τα μεταφέρουμε με τρόπο, που να μην είναι εκτεθειμένα, ενώ αποφεύγουμε να μεταφέρουμε μαζί μας αντικείμενα αξίας, που να μην χρειαζόμαστε άμεσα.

Χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας, είναι καλό να μεταφέρονται πάντοτε, στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων μας. Όταν πρόκειται για χρήματα, θα πρέπει να αποφεύγουμε να μεταφέρουμε μεγάλα ποσά και να αρκούμαστε στα απολύτως απαραίτητα. Καλό θα ήταν μάλιστα, να μην έχουμε όλο το χρηματικό ποσό τοποθετημένο στο ίδιο σημείο. Μπορούμε να το χωρίσουμε σε μικρότερα ποσά και να τα τοποθετήσουμε σε διάφορες μπροστινές τσέπες των ρούχων μας. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζουμε ότι ακόμα και αν πέσουμε θύμα των επιτήδειων, δεν θα χάσουμε όλα τα χρήματά μας.  

Όσοι μεταφέρουν τσάντες, θα πρέπει να φροντίσουν όπως αυτές παραμένουν πάντοτε κλειστές και να τις έχουν τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να έχουν συνεχή οπτική επαφή μαζί τους. Εκεί που αυτό είναι εφικτό, συστήνεται όπως κρεμάμε τις τσάντες μας χιαστεί στο σώμα μας, με την τσάντα να βρίσκεται πάντα μπροστά μας.

Όταν επισκεπτόμαστε καταστήματα και ιδιαίτερα καταστήματα ειδών ένδυσης, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την είσοδό μας στα δοκιμαστήρια και να μην αφήνουμε εκτεθειμένα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Τέλος, όταν περπατάμε στο δρόμο, καλό είναι να αποφεύγουμε τις απόμερες και σκοτεινές περιοχές.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top