ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επ. Προεδρίας: «Θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου, διαβεβαίωσε»

Επ. Προεδρίας: «Θα διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοούμενου, διαβεβαίωσε»

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, δήλωσε το Σάββατο 16/12 ότι «παρ’ όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες και την άρνηση που προβάλλει συνεχώς η κατοχική δύναμη, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε να διευκρινιστεί η τύχη και του τελευταίου αγνοουμένου μας».

 Σε χαιρετισμό του στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου για τους Αγνοούμενους στη Λευκωσία, ο Επίτροπος Προεδρίας, είπε ότι «ο στολισμός του δέντρου με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων μας συμβολίζει τις ευθύνες της Τουρκίας, το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών, πολλοί από τους οποίους έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και το ανεκπλήρωτο χρέος μας για τη διακρίβωση της τύχης όλων ανεξαίρετα των αγνοουμένων μας».

Πρόσθεσε πως το χρέος αυτό «θα βαρύνει για πάντα τις συνειδήσεις μας και θα είναι ντροπή για όλους αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι μας επιβάλει η ιστορία και η εθνική μας συνείδηση».

Ο κ. Φωτίου μετέφερε στους συγγενείς των αγνοουμένων «τους θερμούς χαιρετισμούς, τον σεβασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη διαβεβαίωσή του ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση αυτού του ανθρωπιστικού προβλήματος».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων για τη συνεργασία και τη βοήθεια καθώς και την Ομάδα Εθελοντών Πεζοπόρων Ραδιομαραθωνίου για τη συμβολή και συνεισφορά της στην πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Ευχήθηκε «τα Χριστούγεννα αυτά να είναι τα τελευταία με ανεξακρίβωτη την τύχη όλων των αγνοουμένων μας»

Δέντρο αγνοουμένων στήθηκε και στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων στη Λεμεσό, Μάριος Αντωνιάδης, "μέσα από τη δική μας  φωνή, δίνουμε φωνή στους ίδιους τους αγνοούμενους μας ότι τα δίκαια και τα δικαιώματα τους δεν θα ποδοπατηθούν, δεν θα ξεχαστεί η απώλεια τους μέχρι που με στοιχεία να διακριβωθεί η τύχη τους και του τελευταίου αγνοούμενου μας".

Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οδεύουμε προς λύση του πολιτικού σκέλους του κυπριακού προβλήματος αφήνοντας άλυτο το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top