ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί και Ισραηλίτες μέσω αεροδρομίου Λάρνακας – Πλησιάζουν τις 100χιλ. οι Έλληνες

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί και Ισραηλίτες μέσω αεροδρομίου Λάρνακας – Πλησιάζουν τις 100χιλ. οι Έλληνες

Αύξηση σημειώνει η προσέλευση τουριστών στις κατεχόμενες περιοχές, τους Βρετανούς και Ισραηλίτες να κατέχουν τα πρωτεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cyprus Mail στις 15/12, που επικαλείται την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Yeni Duzen, στοιχεία του ψευδουπουργείου τουρισμού, αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2017, 366.726 άτομα που έφρασαν από την Βρετανία στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μετέβησαν στα κατεχόμενα.

Περίπου 43 χιλιάδες ήταν Τουρκοκύπριοι και οι υπόλοιποι ξένοι υπήκοοι.

Κατά την ίδια περίοδο το 2016, έφτασαν στα κατεχόμενα 288.976 άτομα, τα οποία έφτασαν στο νησί μέσω αεροδρομίου Λάρνακας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 2017, 112.094 Ισραηλινοί διέσχισαν τα οδοφράγματα και μετέβησαν στα κατεχόμενα, ενώ το 2016 ο αριθμός ήταν κατά πολύ μικρότερος, 34.614 ισραηλινοί υπήκοοι.

Αύξηση σημειώθηκε επίσης στον αριθμό των Ρώσων και των Γερμανών που μετέβησαν στα κατεχόμενα, αφού μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 96.794 οι Γερμανοί είχαν περάσει στις μη ελεγχόμενες από την Κυριακή Δημοκρατία περιοχές, σε σύγκριση με 66.014 πέρυσι.
Όσον αφορά τους Ρώσους, σημειώθηκε αύξηση το 2017 κατά 37,1% σε σχέση με το 2016, όταν 68.619 άνθρωποι από τη Ρωσία που έφθασαν από τη Λάρνακα επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάνει λόγο για 91.953 Έλληνες υπηκόους που επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα.

Πάντως, η Yeni Duzen μιλά για περισσότερο από 1.4 εκατομμύρια ξένων επισκεπτών στις τουρκοκρατούμενες περιοχές, ενώ σημειώνεται ότι οι Τουρκοκύπριοι περνούν συχνότερα στις ελεύθερες περιοχές από ότι οι Ελληνοκύπριοι.

Συγκεκριμένα, πάνω από 1.66 φορές Τουρκοκύπριοι πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με τους Ελληνοκυπρίους να περνούν στα κατεχόμενα 991.164 φορές.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Με πληροφορίες από Cyprus Mail

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top