ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με ανατροπή και… την ψυχή στο στόμα πήρε το τρίποντο ο ΑΠΟΕΛ!

Με ανατροπή και… την ψυχή στο στόμα πήρε το τρίποντο ο ΑΠΟΕΛ!

Σε παιχνίδι που έγινε στο ΓΣΠ μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Νέας Σαλαμίνας, οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να πάρουν νίκη με ανατροπή κόντρα στους «ερυθρόλευκους» με 2-1.

Ο αγώνας σε κανένα σημείο του δεν κέρδισε δάφνες ποιότητας, με τα λάθη κι από τις δύο ομάδες να κυριαρχούν στο παιχνίδι. Τελικά η Νέα Σαλαμίνα στο 59ο λεπτό ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί με τον Μπριτζίτο, όμως η ομάδα του Γιώργου Δώνη με αυτογκόλ του Νταμάχου στο 70 και γκολ του Ζαχίντ στο 89 κατάφερε να πάρει μια υπερ – πολύτιμη νίκη.

Η ομάδα της Λευκωσίας με τη νίκη της αυτή επέστρεψε ξανά στα θετικά αποτελέσματα, μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στην Λεμεσό κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ η Νέα Σαλαμίνα δεν μπόρεσε να κολλήσει δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.

Το παιχνίδι

Α’ ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του ΑΠΟΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα, πραγματικά δεν πρόσφερε καθόλου θέαμα στους οπαδούς που βρέθηκαν στο ΓΣΠ.

Όπως αναφέραμε και στο σχόλιο ημιχρόνου (Δείτε ΕΔΩ), οι «γαλαζοκίτρινοι» του Γιώργου Δώνη, είχαν την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του παιχνιδιού, ενώ απ την άλλη η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση.

Πόλιανετς πρώτη αξιόλογη φάση…

Την πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι την καταγράψαμε στο 10ο λεπτό, όταν ο Πόλιανετς «πάτησε» περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική των διχτύων του Ναουθέτ Πέρεθ.

Απειλή… με Αλωνεύτη

Τέσσερα λεπτά μετά την φάση των «ερυθρολεύκων», ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να φτιάξει την πρώτη του καλή ευκαιρία με τον Στάθη Αλωνευτή. Ο Κύπριος εξτρέμ της Λευκωσιάτικης ομάδας, στο 14ο λεπτό έκανε το σουτ  μετά από ατομική ενέργεια όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι φάσεις που είχαμε στο παιχνίδι ήρθαν στην κυριολεξία με το «σταγονόμετρο». Στο 25Ο λεπτό ο Μερκής προσπάθησε με προβολή να στείλει το τόπι στο πλεκτό, όμως για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα. Στο 40ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα βγήκε με αξιώσεις μπροστά όμως η φάση της ανακόπηκε έγκαιρα από τον βοηθό διαιτητή καταλογίζοντας σωστά το οφσάιντ.

Β’ ημίχρονο

Ο Γιώργος Δώνης βλέποντας την ομάδα του στο πρώτο μέρος να μην μπορεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλάι στην θέση του Μπερτόλιο έτσι ώστε να κάνει πιο δημιουργικό τον ΑΠΟΕΛ, κυρίως από τον άξονα.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το μόνο καλό που είδαμε ήταν ένα σουτ του Ούγγρου στο 46’ το οποίο πέρασε έξω. Η πολύ καλά στημένη μεσοαμυντικά Νέα Σαλαμίνα δεν άφηνε τους «γαλαζοκίτρινους» να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Βεσελόφσκι και έτσι είδαμε τις επιθετικές ενέργειες του ΑΠΟΕΛ να σταματούν σχετικά νωρίς.

Γκολ ο Μπριτζίτο… «παγωμάρα» στο ΓΣΠ

Η επόμενη φάση στο ματς ήρθε στο 59ο λεπτό από τον Μπριτζίτο, η οποία μάλιστα επέφερε και το γκολ για τους «ερυθρόλευκους». Ο Κορέια έφυγε στην αντεπίθεση και από πλάγια αριστερά έκανε το γέμισμα, η μπάλα βρήκε τον Μπριτζίτο αφύλακτο στην περιοχή του Πέρεθ και με το κεφάλι άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1.

Προσπάθησε να απαντήσει ο ΑΠΟΕΛ…

Μετά το γκολ που δέχθηκαν οι «γαλαζοκίτρινοι» αφυπνίστηκαν και προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» σε δύο περιπτώσεις στο 61ο λεπτό (με Οάρ) και στο 62ο λεπτό (με Ποτέ) έφτιαξαν ευκαιρίες όμως βρήκαν σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της Νέας Σαλαμίνας.

Στο 65′ ήρθε άλλη μια καλή, διπλή στιγμή με τον Ζαχίντ που όμως δεν έφερε αποτέλεσμα και σ΄εκείνο το σημείο ο Δώνης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, με τον Ντε Καμάργκο να περνά στη θέση του Βούρου.

Έφερε «καρπούς» το ανέβασμα του ΑΠΟΕΛ…

Ο ΑΠΟΕΛ από κάποιο σημείο και έπειτα, έδειχνε πιο απειλητικός και γυρόφερνε την περιοχή του Βεσελόφσκι. Τελικά στο 70ο λεπτό μετουσίωσε την υπεροχή του με αυτογκόλ που προήλθε από τα πόδια του Νταμάχου. Συγκεκριμένα ο Ζαχίντ από δεξιά μέσα στην περιοχή έστρωσε στον αμαρκάριστο Ποτέ, όμως ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας στην προσπάθεια του να διώξει το σίγουρο γκολ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο ΑΠΟΕΛ μετά την ισοφάριση του στο 70ο λεπτό έδωσε συνέχεια στο επιθετικό του κρεσέντο ψάχνοντας συνεχώς το γκολ της ανατροπής. Στο 76′ ένα φάουλ του Εμπεσίλιο πήγε έξω και στην συνέχεια δεν υπήρχαν ευκαιρίες.

Γκολ… και ανατροπή!

Η επιμονή των «γαλαζοκίτρινων» τελικά έφερε αποτέλεσμα στο 89ο λεπτό όταν ο Εμπεσίλιο έδωσε στον Ζαχίντ, με τον δεύτερο να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή νίκώντας για δεύτερη φορά τον Βεσελόφσκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Σαλαμίνα πριν από την επίτευξη του γκολ,  διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Εμπεσίλιο στον Νταμάχου, στο ξεκίνημα της φάσης. Πάντως από το γήπεδο δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν ο Εμπεσίλιο πήρε μπάλα η πόδια πρώτα και η τηλεοπτική προβολή θα ξεκαθαρίσει την φάση.

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ο ΑΠΟΕΛ ροκάνισε τον χρόνο και πανηγύρισε έστω και δύσκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

 ΑΠΟΕΛ: Πέρεζ, Βούρος (65′ Ντε Καμάργκο), Μερκής, Μοράις, Εμπεσίλιο, Μπερτόλιο (46′ Σαλάι), Ορ, Ζαχίντ, Αντωνίου (73′ Λάγο), Αλωνεύτης, Ποτέ

 Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Καρώ, Κούσουλος, Κορέια, Νταμάχου, Λεμέσιος (81′ Γκράσι), Ρέινολντς, Μπριγκίδο (90′ Θ. Νικολάου), Σιάθας (74′ Μακρίεφ), Πόλιανετς

 Κίτρινες: Μπερτόλιο 22′ / Ρέινολντς 69′, Νταμάχου 90′

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top