LIKE ONLINE

Μοιράζει 20 εκατομμύρια ευρώ για τη δημοσιογραφία η Google - 50 χιλιάδες σε ελληνικό ίδρυμα

Μοιράζει 20 εκατομμύρια ευρώ για τη δημοσιογραφία η Google - 50 χιλιάδες σε ελληνικό ίδρυμα

Εκατομμύρια μοιράζει η Google στην προώθηση νέων τεχνολογικών λύσεων που αφορούν τη δημοσιογραφία, με ένα ελληνικό ίδρυμα να λαμβάνει 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, το Ταμείο Καινοτομίας Digital News Initiative, που είναι προϊόν συνεργασίας της Google και εκδοτών στην Ευρώπη, έχει στόχο την προώθηση νέων τεχνολογικών λύσεων στο πεδίο της δημοσιογραφίας.

Το Ταμείο Καινοτομίας, ανακοίνωσε τους λήπτες της χρηματοδότησης του τέταρτου γύρου, μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) για το έργο «Check-it: Clearly Visualizing Fake News on Social Media» («Έλεγξέ το: Απεικονίζοντας καθαρά τις ψεύτικες ειδήσεις στα social media»), που θα λάβει χρηματοδότηση 50.000ευρώ.

Το δημοσίευμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού πρακτορείο, αναφέρει ότι τα 20.4 εκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν σε 120 προτάσεις από 26 ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να ενισχύσουν έργα δημοσιογραφικής καινοτομίας.

Συνολικά μέχρι σήμερα, το Ταμείο έχει μοιράσει χρηματοδοτήσεις ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top