ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Oι αριθμοί του δείχνουν… πορεία πρωταθλητισμού!

Oι αριθμοί του δείχνουν… πορεία πρωταθλητισμού!

Ο ΑΠΟΕ την δεδομένη στιγμή παρουσιάζει μια ασταθή αγωνιστική εικόνα και η οποία δεν δείχνει ικανή να τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όμως εάν κάνουμε μια γρήγορη ανάγνωση των αριθμών των γαλαζοκιτρίνων θα δούμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή την οποία βγάζει στο γήπεδο.

Ο ΑΠΟΕΛ σε 14 αγώνες πρωταθλήματος μετρά 9 νίκες, 3 ισοπαλίες με Άρη, Εθνικό Άχνας και ΑΕΛ καθώς επίσης και 2 ήττες με Ανόρθωση και ΑΕΚ.

Τρέχει όμως ένα αήττητο σερί 8 αγώνων  και αυτό κάτι λέει για τους περσινούς πρωταθλητές έχοντας στους τελευταίους 7 αγώνες 6 νίκες και 1 ισοπαλία αυτή με την ΑΕΛ ενώ στο ξεκίνημα αυτού του σερί είχαν ισοπαλία με τον Εθνικό Άχνας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στο ΓΣΠ και αν εξαιρέσουμε την ήττα από την Ανόρθωση έχει 5 νίκες ενώ όλες οι υπόλοιπες απώλειες του ήταν εκτός έδρας. Η ήττα από την ΑΕΚ 3-1, και οι ισοπαλίες με Εθνικό 1-1, Άρη 0-0 και ΑΕΛ επίσης 0-0.

Υστερεί μεν από πλευράς σκοραρίσματος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όμως έχει την 3η καλύτερη επιθετική γραμμή με 30 τέρματα μετά την ΑΕΚ που έχει σε 15 αγώνες 35 γκολ και τον Απόλλωνα που έχει πετύχει 32 σε 12 αγώνες.

Την 3η καλύτερη άμυνα διαθέτουν στο πρωτάθλημα οι γαλαζοκίτρινοι έχοντας δεχθεί μόλις 10 τέρματα, 3 περισσότερα από την ΑΕΛ που έχει 7 και 1 περισσότερο από Απόλλωνα και Ανόρθωση που έχουν 9.

Αυτό δείχνει πως δεν είναι χειρότερος από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του τίτλου παρόλο που βγάζουν μια καλύτερη εικόνα στο γήπεδο.

Παράλληλα όμως ο ΑΠΟΕΛ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε 6 μόλις παιχνίδια από τα 14 που έχει δώσει μέχρι σήμερα, απέτυχε να σκοράρει μόλις σε 3 με Ανόρθωση, Άρη και ΑΕΛ, ενώ σκοράρει τουλάχιστον 2 τέρματα ανά παιχνίδι.

Τέλος σε 14 αγώνες έχει καταφέρει να ανατρέψει 2 φορές αποτέλεσμα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και τις δύο φορές με τη Νέα Σαλαμίνα. Εκτός έδρας έχανε 1-0 και το μετέτρεψε σε 4-1 και στο ΓΣΠ το 1-0 το έκανε 2-1 πανηγυρίζοντας τις νίκες.

Αν βελτιωθεί…

Εάν ο Γιώργος Δώνης βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ, οι παίκτες του πειστούν πως μπορούν και έχουν τις δυνατότητες να πανηγυρίσουν τον τίτλο τότε οι γαλαζοκίτρινοι έχουν τεράστιες πιθανότητες να το πετύχουν.

Έχουν 2 παιχνίδια στο χέρι με ΑΕΛ και Απόλλωνα που έχουν οριστεί στις 17 και 24 Ιανουαρίου 2018 αντίστοιχα, βρίσκονται μεν 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή όμως να πάνε  χωρίς απώλειες μέχρι τα ντέρμπι και στα οποία βγουν νικητές τότε θα γίνουν ξανά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σενάριο που δεν απέχει από την πραγματικότητα εάν φύγει με το διπλό κόντρα στην Ανόρθωση, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγώνες με Άρη και Αλκή εντός και Δόξα εκτός.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top