ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάθεση Θεμέλιου Λίθου της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κατάθεση Θεμέλιου Λίθου της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/12 η κατάθεση του θεμέλιου λίθου των νέων κτηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στην τελετή, παρέστησαν ο Υπουργός και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Υπουργός Παιδείας, ο Αρχηγός Αστυνομίας και άλλα μέλη της Ηγεσίας της Αστυνομίας, Βουλευτές, Δήμαρχοι, αξιωματικοί και μέλη της Εθνικής Φρουράς, καθώς επίσης και άλλα οργανωμένα σύνολα.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα σύγχρονο κτήριο Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και τη μέγιστη απόδοση του προσωπικού στο λειτούργημα που επιτελεί, σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για όλους. Είμαι βέβαιος πως με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας που διασφαλίζουμε για το προσωπικό της Διεύθυνσης και του Αστυνομικού Σταθμού θα διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο το έργο που έχει επιφορτιστεί η Αστυνομία μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επαρχία αριθμεί 80 τόσες χιλιάδες κατοίκους αλλά κατά τη θερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός φτάνοντας στο 1.5 εκ. κάτι που απαιτεί και συντονισμό των Υπηρεσιών και σύγχρονα κτήρια που να φιλοξενούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες.»

Με τη σειρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζ. Χρυσοστόμου, αφού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την υλοποίηση ακόμη ενός σημαντικού έργου υποδομής, εξέφρασε παράλληλα και την πικρία του αφού πρόκειται για μια ακόμα ξεριζωμένη Αστυνομική Διεύθυνση μακριά από την πανέμορφη πόλη της Αμμοχώστου. Όπως ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας στο χαιρετισμό του: «Παρά το ολοένα και αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στην περιοχή Αμμοχώστου, υπήρξε μείωση κατά 30% στο σοβαρό έγκλημα, εν συγκρίσει με το έτος 2013,  ποσοστό το οποίο αντικατοπτρίζει και την παγκύπρια μείωση στο σοβαρό έγκλημα κατά την ίδια χρονική περίοδο.»

Συνεχίζοντας ο κ. Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι ως Αστυνομία παρά το δύσκολο εργασιακό περιβάλλον που συνεχώς μετεξελίσσεται και μεταβάλλεται, την απειλή της τρομοκρατίας, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και τις νέες μορφές εγκλήματος, τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και το μειωμένο προσωπικό, κατορθώνει να παρουσιάζει σημαντικές επιτυχίες, επιφέροντας καίρια πλήγματα κατά του εγκλήματος και της παρανομίας.

Επίσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, για την αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξή τους προς το Αστυνομικό Σώμα ενώ, κλείνοντας ανέφερε πως: «Οι ραγδαίες μεταβολές τόσο σε κοινωνιολογικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο επηρεάζουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και επιβάλλουν όπως η Αστυνομία βρίσκεται πάντοτε σε εγρήγορση, αναπτύσσει συνέργειες και συνεργασίες, παρακολουθεί και ακολουθεί τις σύγχρονες μορφές αστυνόμευσης, προχωρά βασιζόμενη σε 3 καθοριστικούς παράγοντες: το ανθρώπινο της δυναμικό, την επιστημονική τεκμηρίωση και την τεχνολογική αναβάθμιση.»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top