ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ-ΤΗΕΜΑ: Ο γάτος που μας έμαθε τι είναι δημόσιος διάλογος και επιχειρηματολογία

ΠΑΡΑ-ΤΗΕΜΑ: Ο γάτος που μας έμαθε τι είναι δημόσιος διάλογος και επιχειρηματολογία

Όπως συνηθίζει ο σοφός κυπριακός λαός, έτσι και μετά την δημοσίευση του τροχαίου στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Λάρνακας λόγω ενός γάτου, όπως φαίνεται, ξεκίνησε μια συζήτηση κάτω από τις δημοσιεύσεις της είδησης του ThemaOnline, στις ομάδες του Facebook από τους αναγνώστες.

Παρακολουθώντας τις ιδιοποιήσεις του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μετά από κάθε σχόλιο, διαπίστωσε ο υποφαινόμενος , δύο σχολές σκέψεις με την δική της επιχειρηματολογία η κάθε μία.


Διακρίνουμε δηλαδή την άποψη από την μία ότι, η ζωή ενός γάτου δεν θα μπορούσε να έχει προτεραιότητα έναντι της ανθρώπινης ζωής και άρα ο οδηγός λάθος, κατά την άποψη μερικών προσπάθησε να αποφύγει το ζώο.


Από την άλλη, υπάρχουν και οι αναγνώστες που αφού έμαθαν ότι κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε, ανησύχησαν για το τι έγινε με το γατάκι, ενώ θεώρησαν λογική την αντίδραση του οδηγού.


Υπάρχει άραγε σωστή και λάθος άποψη;


Μπορεί κάποιος να θέσει την ζωή ενός γάτου πάνω από την ανθρώπινη ζωή;


Από την άλλη κανένα ζώο δεν χρειάζεται να πεθάνει ή να βασανιστεί αναίτια.


Ρητορικά τα ποιο πάνω ερωτήματα, αλλά το μόνο σίγουρο ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψη του με κόσμιο τρόπο, η οποία πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Ανυπομονώ λοιπόν να δω την ίδια δημόσια επιχειρηματολογία και για άλλα θέματα της επικαιρότητας, αφού έτσι, κερδίζει η κοινωνία και η δημοκρατία μας. Εξάλλου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρονται γι’ αυτό.


Υ.Γ. Όσον αφορά το τροχαίο, πέραν από κάποια σχόλια και επιχειρήματα που δεν προσβάλουν, είναι δουλειά της Αστυνομίας να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top