ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Μελετά και λαμβάνει υπόψη τις επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας – Απ’ ευθείας αποκοπές μηνιαίας δόσης σε δημόσιους υπαλλήλους

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Μελετά και λαμβάνει υπόψη τις επισημάνσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας – Απ’ ευθείας αποκοπές μηνιαίας δόσης σε δημόσιους υπαλλήλους

Τοποθετείται με γραπτή ανακοίνωση η Αστυνομία, στα δημοσιεύματα που αφορούν την ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ενώ διευκρινίζει ότι μελετά και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις της.

Με την αναφορά για απ’ ευθείας αποκοπή μηνιαίας δόσης, για τα εντάλματα που εκκρεμούν εναντίον Δημοσίων Υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου και αστυνομικών και την εκτέλεση ενταλμάτων προστίμων ύψους 12 εκατομμυρίων ετησίων, τοποθετείτε η Αστυνομία.


Διαβάστε αυτούσια την τοποθέτηση της Αστυνομίας:

"Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν την ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το διαχειριστικό έλεγχο ενταλμάτων προστίμου, διευκρινίζεται ότι, η Αστυνομία την μελετά και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις της.


Όσον αφορά τα εντάλματα που εκκρεμούν εναντίον Δημοσίων Υπαλλήλων, μεταξύ των οποίων και μελών μας, αναφέρεται ότι ήδη έχει αρχίσει η απ’ ευθείας αποκοπή μηνιαίας δόσης, σε συνεννόηση με τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, στη βάση σχετικής νομοθεσίας, για πρόστιμα που αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο. Επί τούτου ενημερώθηκε σχετικά η Ελεγκτική Υπηρεσία.


Σημειώνεται ότι, η Αστυνομία εκτελεί εντάλματα προστίμων που αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για τη φετινή χρονιά έχει τεθεί στόχος για αύξηση ύψους 10% στην εκτέλεση των ενταλμάτων. Όσον αφορά τους ελέγχους στα αεροδρόμια, αυτοί συνεχίζονται λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την ανθρώπινη διάσταση του θέματος.


Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και με τη σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, διεξήχθη πρόσφατα μελέτη από την Αστυνομία για είσπραξη των ενταλμάτων προστίμου από ιδιωτικές εταιρείες και το θέμα προωθείται.
Αναφέρεται επίσης ότι η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο της έναρξης της διαδικασίας είσπραξης προστίμων που εκκρεμούν με τη χρήση πιστωτικών καρτών καθώς και την πληρωμή τους μέσω διαδικτύου, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.


Τέλος υπογραμμίζεται ότι σε καμιά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλαμβάνει την είσπραξη ενταλμάτων η Αστυνομία. Για πολλοστή φορά αναφέρεται, ότι οι τρέχουσες ανάγκες και απειλές που επικρατούν ανά το παγκόσμιο αλλά και ειδικότερα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλλουν όπως η πολιτεία αφήσει την Αστυνομία απερίσπαστη να επικεντρωθεί στην κατεξοχήν αποστολή της που είναι η ασφάλεια και προστασία του πολίτη, απαλλάσσοντάς την από τα μη αστυνομικής φύσεως καθήκοντα."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top