ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξυπνούν μεσάνυχτα δύο 11χρονα παιδιά που στερούνται τα βασικά για να φροντίσουν τον πατέρα τους που επιστρέφει από την αιμοκάθαρση – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Ξυπνούν μεσάνυχτα δύο 11χρονα παιδιά που στερούνται τα βασικά για να φροντίσουν τον πατέρα τους που επιστρέφει από την αιμοκάθαρση – VIDEO

Τα 11χρονα παιδιά ξυπνούν αργά το βράδυ για να ετοιμάσουν φαγητό στον πατέρα τους που επιστρέφει από την αιμοκάθαρση, ενώ ζουν σε άθλιες συνθήκες οικογενειακός μετά που ο βιοπαλαιστής παρουσίασε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο πατέρας της οικογένειας, όπως θα δείτε και στο σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του Sigma, Γιάννη Ξενοφώντος που μεταδόθηκε από την εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο αν και δύσκολα, καθώς είναι βιοπαλαιστής, κατάφερνε να προσφέρει τα απαραίτητα στα δύο του παιδιά, μέχρι που τα προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να σταματήσει να εργάζεται.


Τον Γολγοθά της οικογένειας ήρθε εις γνώση εκπαιδευτικού η οποία εργάζεται στο σχολείο των δύο παιδιών, η οποία όπως ανέφερε, όταν επισκέφθηκε μαζί με μια συνάδελφο της την οικία της οικογένειας αντίκρισαν εικόνες που δεν περίμεναν, λέγοντας χαρακτηρίστηκα «παρακαλούσαμε να μας πατήσουν τα μάτια μας».


Η οικογένεια ζει χωρίς ζεστό νερό λόγω βλάβης στο σύστημα, ενώ φως στο δωμάτιο των παιδιών δεν υπάρχει και έτσι αργάζονται να ανάβουν φανάρι για να βλέπουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που το ψυγείο είναι άδειο, ανέφερε η εκπαιδευτικός.

Η μητέρα των παιδιών εγκατέλειψε την οικογένεια, ενώ τώρα τα δύο παιδιά μαζί με τον άρρωστο πατέρα και την υπερήλικη γιαγιά τους, μένουν σε ένα σπίτι το οποίο το κρύο μπαίνει από παντού.


Ο πατέρας που είναι καρδιοπαθής, ενώ έχει διαγνωστεί και με ρήξη νεφρών , αναγκάζοντας τον κάθε δύο βράδια πάει για αιμοκάθαρση, με τα δύο του αγγελούδια, όπως είπε και η δασκάλα τους, να βάζουν ξυπνητήρι 10 λεπτά πριν επιστρέψει ο πατέρας τους αργά το βράδυ, για να του ετοιμάσουν φαγητό.


Τραγική φιγούρα η υπερήλικη γιαγιά που κάνει ότι μπορεί για την οικογένεια της, ενώ ανησυχεί για τα εγγόνια και τον γιο της, αφού φοβάται αν πάθει κάτι η ίδια δεν θα έχουν κάποιον να τους φροντίζει.

Όπως τονίζεται και στο ρεπορτάζ, η οικογένεια δεν ζήτησε βοήθεια, αλλά το θέμα αναδείχθηκε μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού. Σημειώνεται ότι λαμβάνουν οικονομική βοήθεια από επιδόματα ύψους 522 ευρώ, αλλά όπως είναι λογικό αυτά τα χρήματα δεν είναι αρκετά.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top