ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΑΡΑ: Άναυδοι οι Αστυνομικοί με άνδρα ποδηλάτη – Είχε καταναλώσει ποσοστό αλκοόλης πέντε φορές μεγαλύτερο από το όριο!

ΛΕΥΚΑΡΑ: Άναυδοι οι Αστυνομικοί με άνδρα ποδηλάτη – Είχε καταναλώσει ποσοστό αλκοόλης πέντε φορές μεγαλύτερο από το όριο!

Μια παράξενη, αλλά και επικίνδυνη περίπτωση αντιμετώπισαν τη Δευτέρα 18/12 αργά το απόγευμα, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λευκάρων.

Παράξενη γιατί η οδήγηση ποδηλάτου υπό την επήρεια αλκοόλης, δεν είναι κάτι που συναντά κανείς καθημερινά. Συνάμα όμως είναι και επικίνδυνη, γιατί η οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος με ποσοστό αλκοόλης στον οργανισμό, πέντε φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο, ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους τόσο για τον οδηγό, όσο και για όποιο συναντήσει στο δρόμο του.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, η ιστορία εκτυλίχθηκε γύρω στις 19:00 το απόγευμα, όταν οδηγοί ενημέρωσαν την Αστυνομία, για ποδηλάτη που οδηγούσε το ποδήλατό του επικίνδυνα σε δρόμο στα Πάνω Λεύκαρα. Αμέσως μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λευκάρων, μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν και ανέκοψαν για έλεγχο τον ποδηλάτη. Όπως διαπίστωσαν, επρόκειτο για 56χρονο, ο οποίος μύριζε έντονα αλκοόλ και έτσι υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοόλης.

Το αποτέλεσμα του προκαταρκτικού ελέγχου, ήταν θετικό, με αποτέλεσμα ο 56χρονος να οδηγηθεί για τελική εξέταση αλκοόλης, στον Αστυνομικό Σταθμό Λευκάρων. Κατά την τελική εξέταση, η μικρότερη ένδειξη ήταν 99μg% αντί 22μg%, που είναι το επιτρεπόμενο όριο. 

Ο 56χρονος, κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Στη συνέχεια διευθετήθηκε η ασφαλής μεταφορά του στο σπίτι του.

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καλούμε για άλλη μια φορά τους οδηγούς, να αποφεύγουν την οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, από μια τέτοια ενέργεια είναι μεγάλοι και σοβαροί και τα αποτελέσματά τους τραγικά. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς, ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης αποτελεί την κυριότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top