ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαλάς για ανοίγματα σε Νικόλα και Λιλλήκα – «Θα συζητήσουμε στη βάση των δικών μας θέσεων» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μαλάς για ανοίγματα σε Νικόλα και Λιλλήκα – «Θα συζητήσουμε στη βάση των δικών μας θέσεων» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με βίντεο δευτερολέπτων ξεκίνησε την παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησής του, ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Το πρόγραμμα του κ. Μαλά, που φέρει τον τίτλο «Συμβόλαιο Ελπίδας και Προοπτικής», παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου και «ενώπιον της κοινωνίας», όπως ο ίδιος δήλωσε στην εισαγωγική του ομιλία.

Το «Συμβόλαιο» στηρίζεται σε πυλώνες όπως το Κυπριακό, οι Διεθνείς Σχέσεις, η Οικονομία, η Ενεργειακή πολιτική, το Κοινωνικό Κράτος, η Υγεία και η Νέα Γενιά, ενώ τοποθετείται «μακριά από λίστες και εξαργύρωση προεκλογικών επιταγών», όπως υποστήριξε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Αναπτυξιακό μοντέλο στην οικονομία, προσέγγιση ανοικτής καινοτομίας χωρίς ιδεοληψίες, αναπτυξιακό και κοινωνικά ευαίσθητο προϋπολογισμό, απάμβλυνση των ανισοτήτων και ενίσχυση της μεσαίας τάξης ήταν μεταξύ άλλων οι δεσμεύσεις του Σταύρου Μαλά.

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε σε ανθρωποκεντρική και δημοκρατική παιδεία που δεν θα στηρίζεται «σε πολιτικές και εκκλησιαστικές παρεμβάσεις» και παρέθεσε σειρά μέτρων που θα ενισχύσουν η Νέα Γενιά της Κύπρου.

Ακόλουθα, αξίωσε άμεση υλοποίηση του ΓεΣΥ και έξι προτάσεις-μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Τέλος, ο Σταύρος Μαλάς μίλησε για «ένα ολόκληρο ΟΡΑΜΑ» που δεν είναι άλλο από την επανένωση της Κύπρου και την απαλλαγή της από τον κατοχικό στρατό και τις εγγυήσεις της Τουρκίας

«Ξέρω ότι σας αρέσουν οι εκπλήξεις»

Ερωτηθείς από την συνάδελφο Κατερίνα Ζορμπά («Πολίτης») για το αν έχει σκεφτεί ποιος θα είναι ο επόμενος Υπουργός Οικονομικών, εφόσον εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα του τόπου, ο Σταύρος Μαλάς απάντησε με το αμήχανο «ξέρω ότι σας αρέσουν οι εκπλήξεις», ενώ σε επόμενη ερώτηση κατά πόσον το ΑΚΕΛ θα συμμετάσχει στη διακυβέρνηση, εξήγησε ότι ο Γ.Γ. του κόμματος, Άντρος Κυπριανού, σε συνέντευξή του, μίλησε για πρωτοκλασάτα στελέχη.

«Έχουμε αρκετά κοινά σημεία με τους άλλους υποψηφίους»

Ανοίγματα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Λιλλήκα έκανε ο Σταύρος Μαλάς. Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας για το αν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με άλλους υποψήφιους, εφόσον στην εισαγωγική του ομιλία μίλησε για «πλατιά, κοινωνική συμμαχία η οποία θα εκφράσει τον μεγάλο προοδευτικό χώρο: την αριστερά, την κεντροαριστερά, δυνάμεις του κέντρου αλλά και τους τόσους ανένταχτος προοδευτικούς πολίτες», ο υποψήφιος Πρόεδρος ήταν διαλλακτικός.

Μίλησε για «κοινές συνισταμένες» με άλλους υποψήφιους, ενώ συγκεκριμένα ανέφερε ότι προτίθεται να συζητήσει με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Λιλλήκα, αλλά στη βάση των θέσεων του Επιτελείου του. Εξηγώντας, αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία των ποσοστών του και στην αισιόδοξη θέση ότι αυτός θα είναι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Υπάρχουν, όπως δήλωσε, περιθώρια συνεργασίας.

Σωστές ή λανθασμένες οι δημοσκοπήσεις;

Παρόλο, όμως, που στη δική μας ερώτηση παρέθεσε την ανοδική πορεία που δείχνουν γι' αυτόν οι δημοσκοπήσεις, σε επόμενη ερώτηση τις διέψευσε, λέγοντας ότι και το 2013 τον έδειχναν σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά από όσα τελικά πήρε.

Επί τούτου, οι υποψήφιοι οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί. Δεν χωρούν αντιφάσεις ή κατά το δοκούν αντιμετώπιση καταστάσεων στον δημόσιο διάλογο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top