ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτα δημοσιοποιήθηκε και μετά κοινοποιήθηκε στις Υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας το πόρισμα για κακοποίηση ανήλικης από θετή οικογένεια

Πρώτα δημοσιοποιήθηκε και μετά κοινοποιήθηκε στις Υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας το πόρισμα για κακοποίηση ανήλικης από θετή οικογένεια

 Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας με αφορμή το πόρισμα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού σημειώνουν ότι δεν είχαν προηγουμένως ενημέρωση, εκφράζουν την θέση ότι δημιουργούνται ερωτηματικά και προβληματισμοί για το αν παραβιάζει τις πρόνοιες του νόμου για προσωπικά δεδομένα, και απευθύνουν έκκληση όπως τερματιστεί περαιτέρω δημοσιότητα γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση, η οποία βλάπτει την ήδη ευάλωτη θέση των εμπλεκομένων.

«Η οικογένεια για την οποία γίνεται αναφορά στο πόρισμα, είναι γνωστή στις υπηρεσίες μας, αφού υπήρξε και υπάρχει συνεργασία μαζί της, όπως συνεργασία υπήρξε και με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, την οποία μετέδωσε το ΓΤΠ.

Από τη συνεργασία αυτή, προστίθεται, «προέκυψε η ανάγκη για στήριξη των μελών της οικογένειας όχι μόνο από τους λειτουργούς των υπηρεσιών μας αλλά και από επαγγελματίες άλλων Υπουργείων και υπηρεσιών».

Το κεντρικό παράπονο, με το οποίο καταπιάνεται το πόρισμα, συμπληρώνεται, «αναφέρθηκε στις υπηρεσίες μας μετά την ενηλικίωση της παραπονούμενης, και οι λειτουργοί των υπηρεσιών μας, μεταξύ άλλων ενεργειών, ενήργησαν άμεσα προς την κατεύθυνση της ανεξάρτητης αποκατάστασης και διαβίωσης του».

«Ως Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας εκφράζουμε έκπληξη, γιατί το εν λόγω πόρισμα ουδέποτε μας αποστάληκε πριν δημοσιοποιηθεί, ώστε να τοποθετηθούμε σχετικά με τις ανακρίβειες τις οποίες περιέχει, και, όπως αναφέρει η ίδια η Επίτροπος, τα στοιχεία για την εξεταζόμενη υπόθεση της δόθηκαν από το 2014», σημειώνεται.

Προστίθεται πως «ως επαγγελματίες και σεβόμενοι τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας μας δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα».

Συγχρόνως, προστίθεται, «δημιουργούνται ερωτηματικά και προβληματισμοί στο κατά πόσον το περιεχόμενο του εν λόγω πορίσματος παραβιάζει τις πρόνοιες του περί Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Νόμου».

Εκφράζεται η θέση ότι «η ευρεία δημοσιότητα που δίνεται στο εν λόγω θέμα επιβαρύνει και βλάπτει την ήδη ευάλωτη θέση των εμπλεκομένων και απευθύνουμε έκκληση, ώστε να τερματιστεί περαιτέρω δημοσιότητα γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top