ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την 31η Ιανουαρίου απαντούν οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες στην υπόθεση των πινακίδων

Την 31η Ιανουαρίου απαντούν οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες στην υπόθεση των πινακίδων

 Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, θα παρουσιαστούν στις 31 Ιανουαρίου 2018 δύο εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα για να απαντήσουν σε επιπλέον κατηγορίες που αφορούν την υπόθεση των πινακίδων.

Πρόκειται για να τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χριστάκη Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδη της ALMA και τον πρώην δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η κατηγορούσα αρχή, που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, προχώρησε στην πρόσθεση επιπλέον κατηγοριών αλλά και στην τροποποίηση κάποιων άλλων.

Η πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου όρισε την υπόθεση για τις 31 Ιανουαρίου 2018 στις 09:00 και οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις 46 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι δύο εταιρείες, 1η και 2η κατηγορούμενη (ΕΤΝΑ SIGNS LTD και ALMA SIGNS LTD) αντίστοιχα, υπό την ιδιότητά τους ως εταιρείες, οι οποίες ασχολούνται με τη σχεδίαση και κατασκευή διαφημιστικών πινακίδων, ο 3ος κατηγορούμενος Χριστάκης Ιωάννου υπό την ιδιότητα του ως διευθυντής της εταιρείας ΕΤΝΑ SIGNS LTD, ο 4ος κατηγορούμενος Σωτήρης Αντωνιάδης υπό την ιδιότητα του ως διευθυντής της εταιρείας ALMA SIGNS LTD και ο 5ος κατηγορούμενος Ανδρέας Νικολάου υπό την ιδιότητα του ως Τεχνικός Οδοσήμανσης και Χώρων Στάθμευσης του Δήμου Πάφου, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και της 2ας Οκτωβρίου του 2007 στην Πάφο, συνωμότησαν μεταξύ τους όπως με δόλιο μέσο καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή να οικειοποιηθούν διάφορα υλικά κατασκευής πινακίδων και σηματοδότησης, συνολικής αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Πάφου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης όπως και για τα τρία πρόσωπα παραμείνουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τα ονόματά τους να τοποθετηθούν στο stop list, να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, να υπογράψει ένας αξιόχρεος εγγυητής για το ποσό των 100.000 ευρώ για τον καθένα και να παρουσιάζονται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top